Hrvatski radio

Radio Osijek

13:05 / 07.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Guverner HNB-a Boris Vujčić o uvođenju eura

Plakat - najava predavanja Borisa Vujčića

Plakat - najava predavanja Borisa Vujčića

Foto: Ekonomski fakultet Osijek / -

„Što Hrvatskoj donosi uvođenje eura?“ predavanje je koje će u srijedu, 8. lipnja u 17 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održati guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. „Alumni talk” - predavanje i panel rasprava održat će se u Auli glagoljice EFOS-a.

Predavanje je otvorenog tipa uz obaveznu prijavu na linku: shorturl.at/emIL6

Predavanje će moderirati izv. prof. dr. sc. Nataša Drvenkar, Ekonomski fakultet u Osijeku.

Udruga Alumnija Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz svoje aktivnosti nastoji održavati i obogaćivati vezu između EFOS-a i diplomiranih studenata, ali i očuvati tradiciju izvrsnosti kroz pružanje prilika za dodatno obrazovanje i profesionalni razvoj nakon završenog fakulteta.

Jedna od aktivnosti udruge je i „Alumni talk“, na kojima se okupljaju vodeći lokalni, nacionalni, ali i regionalni stručnjaci te govore o najaktualnijim temama od društvenog i gospodarskog značaja. Jedna od njih je upravo i uvođenje eura. U svom predavanju guverner HNB-a će se uz ostalo osvrnuti na monetarne izazove u cijeloj Eurozoni, načine na koje se Republika Hrvatska priprema za uvođenje eura te troškove i koristi uvođenja eura za nacionalno gospodarstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.