Hrvatski radio

Radio Osijek

Jesen u programu Radio Osijeka

01.09.2014.

00:57

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako smo prešli sedamdesetu, svaka nas nova programska sezona pretvara u školarce - smišljamo nove emisije, radujemo se novim izazovima i, naravno, novim slušateljima. Od ove jeseni, u novoj kontakt emisiji rješavamo probleme, male ali neugodne, koji vas žuljaju kao "Kamenčić u cipeli", pomažemo potrebitima i pozdravljamo plemenite kada idu "Srcem kroz život", nagrađujemo vas i zabavljamo u kvizu "Ima tko zna", a ako propustite koncerte u Velikom studiju Radio Osijeka, poslušajte ih u novoj emisiji "Live replay".

Čuvamo sve lijepo i dobro, što su nam slušatelji pokazali da prepoznaju i vole, a istražili smo što bismo mogli mijenjati i kako obogatiti naša 24 programska sata da budemo, doista, kao u sloganu, "Radio koji se sluša, radio kojem se vjeruje". Svakoga dana prve su jutarnje informacije u "Jutarnjem programu" od 6 sati, u 10 vam želimo "Dobar dan" i kroz kolažna četiri sata naši vas novinari i reporteri vode na sva mjesta gdje se nešto događa. Najaktualniji dnevni događaj biramo za "Temu dana" koja je na programu svakodnevno u 13 sati i 30 minuta.

 

Poslijepodne je rezervirano za specijalizirane emisije u kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Gosti i voditelji su u studiju, donosimo tonske zapise s terena, a telefoni su otvoreni za pitanja i razmišljanja slušatelja. Termin u 14 i 30 namijenjen je za teme i probleme iz gospodarstva, zdravstva, politike i kulture: u ponedjeljak je nova emisija "Kamenčić u cipeli", u kojoj vam pomažemo riješiti naizgled malene probleme koji utječu na kvalitetu života- komunalne, s administracijom i slično; utorkom gospodarstvenici imaju riječ u "Pulsu Slavonije i Baranje" i "Putu novca"; srijedom ugošćujemo zdravstvene djelatnike u "Zdravom eteru", četvrtkom je "Politomanija", petkom "Kulturtrend". Nazivi emisija govore sve.

U kasnijim poslijepodnevnim satima naši mali biseri, male autorske emisije koje radimo s posebnom radošću, jer su priče o svima nama i onome što radimo, jer volimo. Ponedjeljkom nam svoje priče pričaju aktivisti i volonteri nevladinih udruga u emisiji "Promijenimo svijet", a pripadnici nacionalnih manjina u "Mostovima dijaloga". Emisija "Zlatne godine" posvećena je našim starijim sugrađanima, a u program smo je uveli upravo jer su oni to tražili. Na turističko putovanje eterom utorkom vodi vas "Turizam Slavonije i Baranje", a srijedom je na rasporedu emisija znakovita naziva "Evo tu smo. Došli smo po priču" s kojom ćemo i ove godine putovati prostorom i vremenom te se podsjećati kakvo je i koliko naše kulturno i povijesno blago.

Putujemo i subotom u putopisnoj emisiji "Putovanja, putovanja..." te "Panoptikumu" koji je prigoda za "šetnju globusom". Mladi sportaši imaju svoj kutak srijedom u "Djeco i mladi o sportu se radi". Uz već kultnu studentsku "Brtvu glave" ističemo subotnju emisiju o vrtićarcima i osnovnoškolcima "Veliki i mali" u kojoj, iz tjedna u tjedan, ugošćujemo sve osječke vrtiće i škole. I dalje je vrijeme nedjeljom navečer rezervirano za vjernike i sve ljude dobre volje u emisiji "Nedjeljom zajedno", a o duhovnim putovanjima možete slušati i u "Spiritualisu" srijedom navečer.

Naše su manjine naša raznolikost i bogatstvo: "Emisiju na mađarskom jeziku" emitiramo svakodnevno u 19.05, a "Emisiju na slovačkom" nedjeljom u 19.30. Pobrojali smo čak 65 autorskih emisija, a napominjemo da provjerene i aktualne informacije možete slušati u našim vijestima svakog punog sata i središnjem Dnevniku u 15 sati. Kako, kao i svaki radio, puno više sviramo nego li pričamo, naši su se glazbenjaci potrudili oko novih i atraktivnih glazbenih sadržaja. Spominjemo rado slušane emisije "Rock signal", "Slušaj i uživaj", "Karusel", "Fonodrom", "Studio DD", "Gramofon", "Noć u gradu" i „Glazbeni korzo“. Naša najdugovječnija i najslušanija "Desetica" i dalje je s nama, a nismo zaboravili ni ljubitelje narodnog izričaja i tambure. Svakoga dana i dalje raspjevana "Moja tambura", a nedjeljom poslijepodne "Ritam šokadije".

Sve emisije pravodobno najavljujemo na ovim našim mrežnim stranicama, ali i na društvenim mrežama Facebooku i Tweeteru. Tu su sve glavne vijesti dana i obavijesti o folklornim, kulturnim, glazbenim i sportskim manifestacijama, a ako ste neku od emisija propustili poslušati u njezinom radijskom terminu ili želite još jednom čuti što je u njoj bilo – tu je Slušaonica.  

Budite s nama, slušajte svoj "Radio Osijek" i ove jeseni!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.