Hrvatski radio

Radio Osijek

Mirovinsko od ponedjeljka opet na staroj adresi

25.11.2022.

21:35

Autor: Radio Osijek/TM

Mirovinsko od ponedjeljka opet na staroj adresi

Mirovinsko od ponedjeljka opet na staroj adresi

Foto: Igor Toman / Radio Osijek

Nakon što je tri godine zbog obnove privremena adresa Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku bila u Kapucinskoj ulici, „Mirovinsko”, kako se kolokvijalno zove ta ustanova, od ponedjeljka, 28. studenoga počinje s radom na svojoj staroj lokaciji u Ulici Kralja Zvonimira 1.

Na toj će se adresi, obnovljene i moderno uređene poslovne zgrade, građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

U novim moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti osam šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i odvojena prostorija za pravnog savjetnika za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.


Preuređenje zgrade započelo je u srpnju 2019. godine u sklopu Projekta energetske obnove poslovne zgrade u Osijeku koji se provodio u dvije faze – energetska obnova te klimatizacija i unutarnje uređenje zgrade. Vrijednost radova prve faze iznosila je nešto više od 7,6 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeljeno 4.76 milijuna, a ukupna vrijednost radova obje faze iznosila je 25.5 milijuna kuna (bez PDV-a).


„Izuzetno mi je drago što će, nakon više od tri godine, građani Osijeka i Osječko-baranjske županije dobiti kvalitetan, funkcionalan i moderno opremljen prostor, a radnicima su osigurani bolji uvjeti za rad. Ugradnjom dizala u zgradu, koja je bila znatno oštećena tijekom ratnih razaranja, olakšava se pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije usluge korisnicima“, izjavila je Biljana Tuševski, predstojnica Područne službe u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.