Hrvatski radio

Radio Osijek

Neki stari klinci – interaktivna izložba igračaka u Osijeku

19.01.2022.

17:53

Autor: Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Akademija za umjetnost i kulturu / -

„Neki stari klinci“ interaktivna je izložba osmišljena u obliku pop-up muzeja koja će se održati 20. siječnja 2022. god. u Osijeku u prostorima Rektorata (Trg Svetog Trojstva 3) s početkom u 18 sati. 

„Zaboravite na trenutak na stvarnost i sve probleme. Zamislite kako bi bilo lijepo vratiti se u djetinjstvo - u svijet bezbrižnosti, mašte i igranja… u svijet "kad sam ja bio mali"… Dobra je vijest da ne morate previše zamišljati jer vas naši studenti vode na nostalgično putovanje igračkama prošlosti, na kojem možete oživjeti najljepša sjećanja svoga djetinjstva”, stoji u najavi izložbe na Facebook profilu Akademije za Umjetnost i kulturu, koja će se s izložbom „pretvoriti u zgradu punu igračaka i dragocjenih uspomena.”

Izložbu su potpunosti osmislili kreativni studenti druge godine diplomskog studija smjerova Medija i odnosa s javnošću, Menadžmenata u kulturi i kreativnim industrijama te Modula dizajna digitalnih interakcija, pod vodstvom mentora dr. sc. Igora Mavrina i Maje Haršanji.

Jednodnevna je izložba osmišljena tako da posjetitelji ne budu samo pasivni gledatelji nego da sami postanu kreatori i aktivni sudionici tako što će vlastitim izlošcima koje će donirati ili posuditi postaviti temelj izložbe.

Izložbom će se predstaviti neke od najpoznatijih i nezaboravnih igara i igračaka koje su obilježile djetinjstvo milenijalaca, ali je program prilagođen svim dobnim skupinama, koncepcijski obuhvaća kombinaciju edukativne i zabavne funkcije.

„Temeljni cilj izložbe „Neki stari klinci“ jest realizacija interesa i ideja kreativnih studenata preko kojih će se promicati obrazovne vrijednosti koje njeguju umjetničku i humanističku tradiciju te istovremeno čuvaju kulturološke i umjetničke posebnosti”, ističu organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.