Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreni četvrtak „Mobilno učenje u nastavi – stavovi nastavnika”

23.05.2022.

18:29

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata Otvorenog četvrtka

Dio plakata Otvorenog četvrtka

Foto: Iz poziva organizatora / -

„Mobilno učenje u nastavi – stavovi nastavnika u školama u Republici Hrvatskoj” osmo je predavanje u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka. Predavačica je Vlasta Svalina. Održat će se u četvrtak, 26. svibnja, u učionici 54 na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Predavačica Vlasta Svalina profesorica je engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti te preko 20 godina radi u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek. Unaprijeđena je u više zvanje profesorice savjetnice dva puta te je 15 godina voditeljica Županijskog stručnog vijeća Osječko-baranjske županije za nastavnike engleskog jezika u strukovnim školama. Trenutno pohađa poslijediplomski sveučilišni studij Pedagogija i kultura suvremene škole. Poseban interes tijekom doktorskog studija posvetila je mobilnom učenju, didaktici i multimedijskoj didaktici. Njezina je disertacija vezana uz mobilno učenje u nastavi. Objavila je više znanstvenih radova te sudjelovala na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Njezini znanstveni i nastavni interesi uključuju tematiku mobilnog učenja u nastavi, posebno u nastavi stranih jezika, metodiku i didaktiku nastave stranih jezika te problematiku učeničke i nastavničke digitalne pismenosti, kao i informacijskih potreba i ponašanja učenika i nastavnika. U svom će predavanju pokušati osvijestiti važnost mobilnog učenja kao modernog didaktičkog alata te će predstaviti rezultate ankete o stavovima nastavnika o mobilnom učenju u Republici Hrvatskoj. 

Predavanje će se prenositi i preko YouTubekanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.