Hrvatski radio

Radio Osijek

Promocija knjige Anđelka Milardovića u Osijeku i Vukovaru

11.04.2023.

16:21

Autor: Radio Osijek/TM

Promocija knjige Anđelka Milardovića u Osijeku i Vukovaru

Promocija knjige Anđelka Milardovića u Osijeku i Vukovaru

Foto: HRT / Radio Osijek

U Hrvatskom narodnom kazalištu će u srijedu, 12. travnja, s početkom u 18 sati, biti promovirana knjiga Anđelka Milardovića „Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”. 

O knjizi će, uz autora, govoriti Ivica Šola, s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Hrvoje Volner, s katedre za povijest Filozofskog fakulteta Osijek te Marin Ćurić, novinar HTV-ovog centra Osijek, a predstavljanje će biti u razgovornom formatu radijske emisije.

Promociju u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Gradom Osijekom organizira izdavač knjige – Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb.

Milardovićeva knjiga „Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine” također će biti predstavljena i u Vukovaru, dan kasnije – u četvrtak, 13. travnja. Promocija u kongresnoj dvorani Ružičkine kuće (Josipa Jurja Strossmayera 25) počinje u 18 sati.

O knjizi:

„Pandemije, ratovi i migracije u globalnom društvu rizika 21.stoljeća višestruko je poticajna i pritom jasno teorijski utemeljena i kritički angažirana studija o najtežem problemu suvremenosti koji se neposredno zbiva pred našim očima kao misaoni i životni izazov bez presedana u povijesti. U apokaliptičkome okružju planetarno-globalne krize etičko-političkih vrijednosti Zapada poput ideje slobode, jednakosti, pravednosti i solidarnosti susrećemo se s logikom Putinova ratnoga stroja kao novog geopolitičkog Levijatana s njegovom trijadom mase, moći i brutalnosti u svijetu vladavine permanentnog izvanrednoga stanja (Ausnahmezustand).” (prof.dr.sc. Žarko Paić)

„Demografska problematika općenito i migracijska postaju u današnjem po puno osnova nemirnom vremenu strateškog svjetskog, regionalnog i nacionalnog značenja pa im je svaka posveta veliki doprinos u razumijevanju, definiranju i projiciranju izvjesne ili neizvjesne sadašnjosti i budućnosti. Posebno to vrijedi za znanstveni pristup s teorijsko-metodološkim konceptom i metodama razmatranja kakav je primijenjen u cijelosti u knjizi i naročito u poglavlju o demografskoj dimenziji rata u Ukrajini i prisilnim migracijama prema Europi 2015. godine.” (dr. sc. Stjepan Šterc)

Knjiga Anđelka Milardovića „Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”

Knjiga Anđelka Milardovića „Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”

Foto: HRT / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.