Hrvatski radio

Radio Osijek

Snijeg u Slavoniji - autobusi i vlakovi kasne

24.01.2014.

20:20

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog snijega koji od jutros pada u zapadnom dijelu zemlje, poslije podne je počeo stvarati prometne probleme i u Slavoniji i Baranji. Sve linije vlakova i autobusa znatno su kasnile, a neke su i otkazane. Tako je autobus koji je trebao krenuti iz Umaga u Osijek otkazan, a autobus iz Osijeka do Umaga s polaskom u 21 sat prometuje samo do Slavonskog Broda. Autobus koji je u 17 sati krenuo iz Zagreba prema Osijeku zbog snijega na autocesti kasniti će između sat i pol do dva. Prema izvješću HŽ-a vlakovi kasne između 30 i 100 minuta.

Sve lokalne autobusne linije u Osječko baranjskoj županiji kasne najmanje 20 minuta, a linije prema Zagrebu oko dva sata. Snijeg stvara i manje probleme u prometovanju gradskih autobusa osječkog GPP-a, ali za sada nema većih kašnjenja.

Prometna policija upozorava vozače na zimske uvjete koji vladaju na području Slavonije i Baranje te korištenje zimskih guma. Zbog neprilagođene vožnje u Osijeku se dogodilo nekoliko manjih prometnih nesreća među kojima i jedna na prilaznoj cesti kod trgovačkog centra Portanova.

Policija također upozorava kako je uputno izbjegavati nagla kočenja, nagla okretanja upravljača te pretjecanja. Pri temperaturama ispod nula Celzijevih stupnjeva na određenim mjestima u usjecima, na mostovima i nadvožnjacima dolazi do zaleđivanja, stoga na tim mjestima treba biti još oprezniji.

Meteorolozi najavljuju da će snijeg padati i tijekom noći, a sutra poslijepodne trebalo bi doći do razvedravanja. No, temperature će se u Slavoniji i Baranji do kraja subote spustiti i do -7.

Upozorenje vozačima kamiona stiglo je iz susjedne Mađarske. Zbog obilnog snijega od 16.30 kamionima težim od 7,5 tona zabranjen je ulazak u Mađarsku iz smjera Hrvatske i Slovenije, izvijestio je ured za izvanredna stanja mađarske županije Zale.

Zabrana se odnosi se na granični prijelaz Letenye na autocesti M7, Tornyiszentmiklos na M70 i Redics na cesti 86. Zabrana uključuje i županije Somogy i Tolbu te granični prijelaz Udvar s hrvatske strane, izvijestili su dužnosnici županijskog ureda za izvanredna stanja Baranya, uz obavijest da ograničenja u prometovanju iz Mađarske prema Hrvatskoj i Sloveniji nema.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.