Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrs u Osijeku

11.04.2022.

19:08

Autor: Radio Osijek/TM

Uskrsni tramvaj i zeko

Uskrsni tramvaj i zeko

Foto: Grad Osijek / -

Nakon tradicionalne manifestacije Šarana jaja bojama grada program Uskrsa u Osijeku, koji su zajedničkim snagama osmislili Turistička zajednica Grada Osijeka, Unikom i GPP, trajat će do 24. travnja.

“Nakon najljepšeg Adventa Osijek je spreman i za najljepši Uskrs”, najavio je osječki gradonacelnik Ivan Radić u posebno ukrašenom uskrsnom tramvaju koji će do 24.travnja voziti osječkim ulicama i u kojem će uskrsni zec darivati putnike.

Nakon dvije pandemijske godine vraća se i najveće osječko uskrsno gnijezdo, ali će biti postavljeno na lijevoj dravskoj obali, pored ZOO hotela. Ugostiteljskom ponudom i sadržajima bit će prilagođeno djeci. Uz velika jaja i glazbu, bit će postavljen i foto kutak.

„Budući da u tjednu Uskrsa u Osijeku boravi preko 100 mladih iz dva ERASMUS programa, želja nam je spojiti ih s osječekom djecom i mladima kroz kreativna događanja. Na Veliku subotu zato na našem Trgu slobode organiziramo veliku kreativnu radionicu ukrašavanja jaja, uz DJ-eve, plesače i neizostavne Moto zeke. Mladi će ukrasiti zajedničku instalaciju – golemo osječko jaje visoko metar i pol – koje će biti postavljeno kao foto point i ostati na toj lokaciji sva tri dana uskrsnog vikenda”, najavljuju organizatori.

Osječki Zoološki vrt, uz 1. svibnja, najveći broj posjetitelja bilježi na Uskrsni ponedjeljak tako da će se toga dana program ponovno prebaciti na lijevu obalu Drave, u Zoološki vrt. Uskrsni zec, već po tradiciji, u obilasku vrta djeci dijeli čokoladna jaja i bombone, dok timaritelji dijele pisanice životinjama koje i inače konzumiraju jaja. Uz to, vožnja kompom od Solarskog trga do Tvrđavice i ovoga puta je besplatna za sve.

Program Uskrsa u Osijeku

Program Uskrsa u Osijeku

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.