Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovo u Iloku

10.01.2023.

17:40

Autor: Radio Osijek/TM

Vinkovo u Iloku

Vinkovo u Iloku

Foto: TZ Ilok / -

Nakon dvije godine pandemije, manifestacija Vinkovo u Iloku na tri će dana, od 20. do 22. siječnja, ponovno ugostiti ljubitelje vina, domaće hrane i vrhunske zabave. Iločani jamče da je riječ o najboljoj vinskoj zabavi na istoku Hrvatske.

Vinkovo u Iloku najveća je proslava ovog vinogradarskog blagdana u Hrvatskoj i najposjećenija višednevna vinska manifestacija koju je ove godine prepoznalo i podržalo Ministarstvo turizma i sporta. Manifestacija se održava od 20. do 22. siječnja na obali Dunava ove vinske prijestolnice, a koliko je utkana u srca Iločana i njihovih gostiju pokazuje i činjenica da su smještajni kapaciteti gotovo popunjeni.

„Jer kako sama pjesma kaže – sve dok ima vina bit će i Iloka, a domaćini su za ovu godinu pripremili još bogatiji program. Tako će posjetitelji moći uživati u prizorima pokladnog jahanja, ali i doživljaju na pokladnom sajmu. Pokladni sajam ponudit će najfinija, mnogobrojna iločka vina i fine srijemske specijalitete poput fiša, dimljenog šarana, srijemske kobasice, uštipaka i čvaraka. Sve to protkano je toplom dobrodošlicom domaćina, ugodnim druženjima širom vinogorja i u podrumima, s vrhuncem zajedničke zabave u velikom šatoru ispunjenom najvećim glazbenim hitovima uz Damira Vunuka, tamburaše D-mol, Aurelius bend i LEGE”, najavljuju organizatori.

Osim nove, atraktivne lokacije na Dunavu, goste će privući i slikarska radionica Feel Good & Paint koja će se održati u pitoresknom dvorcu Odescalchi, masterclass o vinima uz poznatog sommeliera Ivana Stiblika, te turistički obilazak vlakićem.

„Sve su ovo doživljaji koji se prepričavaju mjesecima, stoga vas organizator udruga Visit Ilok, ali i svi iločki vinogradari, vinari i podrumari pozivaju da nikako ne propustite Vinkovo u Iloku 2023.”, stoiji u pozivu. 

Sve detalje možete pratiti na službenoj Facebook stranici Vinkova u Iloku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.