Hrvatski radio

Radio Osijek

Violinisti Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu u Koncertnom ciklusu grada

09.05.2022.

19:18

Autor: Radio Osijek/TM

Violinisti Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu u Koncertnom ciklusu grada

Violinisti Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu u Koncertnom ciklusu grada

Foto: Iz poziva organizatora / -

Koncertom violinista, Osječanke Ivane Duvnjak i Shoa Akamatsua, u pratnji Petre Gilming na klaviru, u četvrtak, 12. svibnja nastavlja se Koncertni ciklus grada. Koncert će se održati u Kulturnom centru Osijek. Početak je u 20 sati.

Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu dva su vrhunska glazbena individualca, a zajedno, kako i sam naziv dua pod kojim djeluju – Shiva Beyond Sound – kaže, nadilaze granice zvuka. Partneri u privatnom i u poslovnom životu, zajedno rade fantastične stvari, a to će pokazati i publici u Osijeku.

Ivana Duvnjak rođena je Osječanka koja je violinu završila u klasi ugledne osječke profesorice koja je odgojila generacije sjajnih glazbenika, Eve Huhn. U međuvremenu, je osim violine, diplomirala i operno pjevanje u klasi profesorice Vlatke Oršanić na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, te podjednako uspješno razvija obje karijere, kako violinistice, tako i sopranistice.

Sho Akamatsu stalni je član i vođa dionice II. violina u Zagrebačkoj filharmoniji. Kao petnaestogodišnji talent dobiva japansku državnu stipendiju za studij violine u Beču u klasi renomiranog violinističkog pedagoga, prof. Leonida Sorokowa. Glazbeni put odveo ga je na Muzičku akademiju u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske i svijeta gdje nastupa kao solist s poznatim orkestrima i ansamblima.  

S uglednom hrvatskom pijanisticom Petrom Gilming, na koncertu u sklopu Koncertnog ciklusa grada odsvirat će neka kapitalna djela pisana za violinu – Dmitrija Šostakoviča i G. F. Händela. Koncertni repertoar ponudit će i uvijek atraktivni Montijev Čardaš, klasike filmske glazbe, a publika će imati priliku čuti i posvetu Violinskog dua Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu istinskog „klasika“ hrv. glazbe Brod u boci.

Ulaz na koncert je slobodan. 

„Violinski koncerti uvijek pobude posebno glazbeno raspoloženje, a u izvedbi dvoje majstora svog instrumenta u klasičnim i popularnim izvedbama, nesumnjivo ćete uživati u koncertnoj večeri”, ističu organizatori i najavljuju da će Koncertni ciklus grada završiti 12. lipnja na platou ispred Kulturnog centra Osijek klavirsko-udaraljkaškim spektaklom „Meštrović & Expresto“ u izvedbi ansambla Expresto. „Klasični koncertni repertoar u izvedbi energičnih i karizmatičnih pijanista Mateja Meštrovića i Kristina Bjelopavlović Cesar i poznatog hrvatskog udaraljkaša Borne Šercara bit će veliko finale ovogodišnjeg Koncertnog ciklusa grada kojim ćemo zaokružiti uspješnu sezonu iz nas”, ističe se.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.