Hrvatski radio

Radio Osijek

2014. najuspješnija godina u povijesti za GD Osijek-Žito

04.12.2014.

14:45

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Gimnastičkog društva Osijek - Žito u 2014. godini ostvarili su najbolje rezultate u povijesti kluba, a na te uspjehe podsjetili su na godišnjoj konferenciji za novinare.

Peto mjesto Roberta Seligmana na konju s hvataljkama koje je osvojio na Svjetskom prvenstvu u Kini i ukupne pobjede u Svjetskom gimnastičkom kupu za 2014. godinu Tomislava Markovića na tlu i Roberta Seligmana u njegovoj najboljoj disciplini, povijesni su uspjeh članova Gimnastičkog društva Osijek-Žito - istaknuo je trener Markovića i Seligmana Vladimir Mađarević, te najavio još uspješniju 2015. godinu.

U svečanom dijelu konferencije diplome kluba za uspješnu suradnju dodijeljene us gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću, Osječko - baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću (u čije je ime priznanje primio njegov zamjenik Dragan Vulin) i predsjedniku kluba Marku Pipuniću - vlasniku tvrtke Žito koja je ujedno i glavni sponzor kluba.

Kruna sljedeće gimnastičke sezone u Svjetskom gimnastičkom kupu bit će upravo u Osijeku jer je Svjetska gimnastička federacija odlučila kako će u Osijeku biti održana posljednja - sedma stepenica ovoga natjecanja. To znači da će se u rujnu 2015. godine u našemu gradu ponovno okupiti najbolji svjetski gimnastičari jer će u Osijeku biti dodijeljena priznanja osvajačima ovoga natjecanja, a ono će ujedno biti i posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva u Glasgowu, koje je ujedno i kvalifikacijsko za Olmpijske igre u Riu 2016. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.