Hrvatski radio

Radio Osijek

"Bijelo biserje" i maraton u Čepinu

27.09.2014.

21:22

Autor: Radio Osijek/GS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi maraton u vožnji jednoprega i dvoprega održava se na hipodromu u Čepinu. Posjetitelji mogu pogledati i Međužupanijsku smotra zaprega Bijelo biserje, u sklopu koje će se održava izbor najljepše svatovske zaprege i atraktivno natjecanje vožnje kroz čunjeve

Čepin ima višegodišnju tradiciju održavanja natjecanja u zaprežnom sportu. Do sada je održano nekoliko prvenstava Hrvatske i Croatia kupova, a ove su se godine odlučili za najatraktivniju od disciplina - maraton. Utrke počinju u 13 sati, a organizatori očekuju 20 natjecatelja iz Hrvatske i Mađarske. Pobjednici će dobiti bogate novčane nagrade. Istoga dana, s početkom u 9 sati, održat će se i Međužupanijska smotra zaprega Bijelo biserje, u sklopu koje će se održati izbor najljepše svatovske zaprege i atraktivno natjecanje vožnje kroz čunjeve. Organizatori maratona su Međunarodni Čepinski maraton, KK “Slavonac” Čepin, Međužupanijska smotra zaprega Bijelo biserje, KU Čepin i KK Slavonija i Baranja iz Ernestinova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.