Hrvatski radio

Radio Osijek

Bjelica na početku priprema: "Nadamo se jednom trofeju kojeg svi žarko želimo"

03.01.2022.

15:38

Autor: NK Osijek / Radio Osijek

NK Osijek na početku priprema

NK Osijek na početku priprema

Foto: NK Osijek / NK Osijek

Nogometaši Osijeka krenuli su danas s pripremama za proljetni dio sezone 2021./22., a treneru Bjelici na prvi trening se odazvalo 27 igrača i četiri vratara. Uvodni dio priprema odradit će u Osijeku, a središnji dio u Poreču gdje će odigrati i 3 utakmice.

Nogometaši Osijeka već su prvoga dana odradili dva treninga, a tako će u Gradskome vrtu biti sve do subote 8. siječnja i provjere sa susjednim drugoligašem Bijelim Brdom. Središnji dio priprema NK Osijek će odraditi u Poreču od 10. do 22. siječnja gdje će odigrati i 3 pripremne utakmice. Bit će to protiv slovenskih ekipa ljubljanske Olimpije i Tabora iz Sežane, te ekipe mađarskog Haladasa.

Prvoga dana priprema treningu se odazvalo 27 igrača i 4 vratara: Ivica Ivušić, Marko Barešić, Marko Malenica, Franko Kolić, Karlo Bartolec, Darko Nejašmić, Vedran Jugović, Ante Erceg, Amer Hiroš, Mihael Žaper, Mario Jurčević, Mile Škorić, Danijel Lončar, Petar Brlek, Mirlind Daku, Adrian Leon Barišić, Slavko Bralić, Mihret Topčagić, Šime Gržan, Damjan Bohar, Mato Miloš, Yevhen Cheberko, a među već poznatim licima su i 4 mlada igrača: Ivan Cvijanović, Šimun Mikolčić, Domagoj Stranput i Marko Hanuljak. Treninzima će se naknadno priključiti igrači koji su zbog različitih razloga dobili nešto duži odmor: Ramon Mierez, Laszlo Kleinheisler, Merveil Ndockyt, Jose Antonio Caro i Ivan Fiolić.

Nenad Bjelica uvodno o prvom treningu

Nenad Bjelica o prvom treningu

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Poznato je kako u odnosu na jesenski dio sezone u momčadi više nema Petra Bočkaja i Marina Pilja, a od jučer Yevgen Cheberko više nije u statusu posuđenog igrača nakon što je njegov ugovor otkupljen. Nakon prvog treninga trener Bjelica održao je konferenciju za novinare, a novinare je ponajviše zanimalo hoće li i kada biti novih imena u kadru: "Vidjet ćemo kojim će tempom dolaziti pojačanja. Tražimo igrače na nekoliko pozicija, u fokusu su lijevi bek, krilo i napadač, što ne znači da u budućnosti možda neće doći vezni ili obrambeni igrač. Na vratarskoj poziciji smo dobro popunjeni, isto tako, na desnom beku. Odlaskom Pilja možda se otvara jedno mjesto u sredini, ovisit će i o Jugoviću, a vraća nam se Brlek. Tek je počeo prijelazni rok, ovo što se dogodilo bilo je iznenadno. Gledamo i pregledavamo puno igrača i vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati. Nije ni lako dovesti kapitalca u NK Osijek", istaknuo je Bjelica.

Nenad Bjelica o pojačanjima

Nenad Bjelica o pojačanjima

Nenad Bjelica uoči priprema

Nenad Bjelica uoči priprema

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Izdvajamo i pojašnjenje o odlasku Petra Bočkaja koje je na Badnjak uzbunilo mnoge navijače: "Moram istaknuti da u zadnjih godinu i pol dana nismo imali niti jedan upit za Bočkaja. Poziv je došao od strane njegovog agenta 23.12. poslijepodne i u 2 - 3 sata smo se dogovorili. Došla je ponuda koja je zadovoljila obje strane, Pero se odrekao 30% sume od transfera na koju je imao pravo, menadžer se odrekao svojih 10%, a sve je dogovoreno otišlo u klupsku blagajnu. Nezgodno je bilo što je to palo na Badnjak, no vrijednost Badnjaka treba biti nešto puno više ljudima nego odlazak Pere u Dinamo. Vidio sam želju za odlaskom, mislim da je on dostigao svoj limit i da u Osijeku ne bi bio u stanju davati više od ovoga što je davao i mislim da je bio, s obzirom na ulazak u zadnju godinu ugovora, mislim da je bio perfektan momenat da ga se proda da ga se unovči i to smo napravili", rekao je Bjelica.

Nenad Bjelica o odlasku Petra Bočkaja

Nenad Bjelica o odlasku Petra Bočkaja

Nenad Bjelica uoči priprema

Nenad Bjelica uoči priprema

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Najveći doprinos momčadi u proljetnom dijelu Bjelica očekuje od igrača koji su ili propustili jesenski dio ili nisu uspjeli pronaći optimalnu razinu forme: "Kleinheisler, Mierez, Bohar, Brlek, Ivušić, Erceg… To je šest igrača iz momčadi koji imaju veliku rezervu da daju momčadi još više od onoga što su dali jesenas i to će biti naša najveća snaga. Zadržali smo sve stožerne igrače osim Bočkaja, nije isključeno da možda još netko neće otići, puno je upita za naše igrače, ali napravit ćemo sve da stožerne igrače ih nadomjestimo kvalitetnim pojedincima koliko god to bude moguće. Puno je igrača koji mogu dati još više momčadi poput Gržana ili Ndockyta i nadam se samo da će svi ostati zdravi."

Nenad Bjelica o unutarnjim rezervama u ekipi

Nenad Bjelica o unutarnjim rezervama u ekipi

NK Osijek na početku priprema

NK Osijek na početku priprema

Foto: NK Osijek / NK Osijek

Neovisno o prijelaznom roku Bjelica je najavio da će Osijek biti konkurentan u lovu na svoje ciljeve: "Očekujemo od samih sebe da budem bolji nego jesenas. Iako smo bili na visokoj razini igara i rezultata, uvijek može bolje i tome ćemo težiti. Nadamo da će to biti dovoljno za jedan trofej kojeg žarko želimo. Pred nama je četiri tjedna napornog rada, puno puta sam rekao da neke naše nedostatke možemo kompenzirati samo momčadskim duhom, velikim zajedništvom i radom, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za ostvariti ono što sanjamo".

Nenad Bjelica o očekivanjima na proljeće

Nenad Bjelica o očekivanjima na proljeće

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.