Hrvatski radio

Radio Osijek

12:56 / 12.06.2014.

Autor: Krunoslav Inhof

Budi vatren u Osijeku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi ljubitelji nogometa Svjetsko će nogometno prvenstvo i nastupe hrvatskih nogometaša moći pratiti na više mjesta u Osijeku na velikim platnima. Iz gradske su uprave najavili da će večeras obaviti tretiranje komaraca iz zraka, tako da sva pažnja bude usredotočena na navijanje za Vatrene.

Sukladno odluci gradonačelnika Ivana Vrkića, a u cilju poboljšanja turističke ponude grada Osijeka, za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja 2014., ugostiteljskim objektima iz skupine "Restorani" i "Barovi" odobreno je produženje radnog vremena do 2 sata, a dani od 12. lipnja do 13. srpnja proglašeni su manifestacijom pod pokroviteljstvom Grada Osijeka "Budi vatren".


Jedan od tih "barova" je i Voodoo - gdje je, kažu neuobičajeno da se gleda tekma, ali kad igra Hrvatska ništa nije neuobičajeno. Za njih je večeras "Vudu na dudu football Sammir night", a u vremenu kad nije tekma ne slušaju se komentari Oka Sokolovog, Štimca Ćelavog i sličnih, već se pije i sluša rock.
Između Višnjevca i Josipovca je Caffe Bar Stara Drava gdje su parkiralište pretvorili u veliko gledalište sa stotinjak sjedalica i još toliko ih može navijati s nogu. Postavljena su dva velika ekrana.

Kafići su osmislili razne prigodne akcije.

Jedno od masovnijih okupljališta zasigurno će biti Trg Ante Starčevića, gdje će se utakmica Hrvatska – Brazil moći pratiti na velikom LED ekranu, a velik će broj ljudi utakmicu moći pratiti i na (od 11. lipnja) otvorenoj Kopiki.

Studentski zbor danas uoči tekme organizira malonogometni turnir, vatreni DC Party uz grupu Connect i - naravno - gledanje utakmice Hrvatska-Brazil na dva velika platna i to u dvorištu novog studentskog doma. Kako ističu organizatori, očekuje vas pravi "studentski" dan uz cijelodnevni program, brojne nagrade, hostese, FIRST Entertainment plesačice i sve to besplatno! Zagrijavanje uz malonogometni turnir je u 16 sati, Connectovci će na pozornicu u 20 sati, a u 22 sata...

U Tvrđi je postavljen veliki šator, veliko platno - tamo su tamburaši, hostese, nagrade...

Iz osječkih Kinematografa su poslali obavijest kako pripremaju "Mosquito free" gledanje tekme. "Da...dobro ste čuli. U kino Europa zabranjen je pristup divljacima, cajkarošima i komarcima. Bit će hladnog piva i toplog navijačkog srca. Naša publika utakmicu gleda u svom prostoru, tu su otprilike kao i kod kuće. Malo nas je, al nas ima. ;-)", pišu u svom mailu.

Sva događanja pratite i u programu radio Osijeka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.