Hrvatski radio

Radio Osijek

EP u veslanju bez medalja za Hrvatsku

02.06.2014.

11:06

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolji rezultat ostvario je ženski dvojac bez kormilara (Iktusovke Anić i Kešerac) osvojivši 5. mjesto u Europi.

Europsko veslačko prvenstvo za hrvatske predstavnike nije završilo sa značajnijim rezultatima, no budući da je veslačka sezona tek počela, mnogi su naši veslači ipak zadovoljni. Na Europskom prvenstvu na Adi Ciganliji u Beogradu nastupilo je rekordnih 36 zemalja, a konkurencija je bila zaista jaka.

U A finalu imali smo samo ženski dvojac bez kormilara, a od Iktusovki: Sonje Kešerac i Maje Anić, očekivalo se najviše jer već imaju tri brončane medalje s europskih prvenstava, održanih prethodnih godina u Bjelorusiji, Portugalu i Italiji. Prošlu su natjecateljsku sezonu pauzirale, pa je Beograd bio pravo mjesto gdje se moglo vidjeti u kakvoj su formi i kakva je konkurencija – doznali smo od Maje Anić. Nakon što su u petak Sonja Kešerac i Maja Anić izborile A finale, u finalu su u nedjelju bile brže posade Velike Britanije, Rumunjske, Nizozemske i Irske, tako da su Osječanke zauzele peto mjesto.

Četverac bez kormilara, u sastavu: Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, David Šain i Mario Vekić nastupili su u B finalu gdje su zauzeli četvrto mjesto, što znači ukupno deseto u Europi. Kako smo doznali od trenera Krešimira Ižakovića, s tim se rezultatom mogu zadovoljiti jer su zajedno trenirali samo tri tjedna, a slično kao i ženski dvojac bez kormilara, u nastavku sezone pripremat će se za Svjetsko prvenstvo krajem kolovoza u Amsterdamu.

U C finalu nastupio je osječko – zadarski dvojac bez kormilara u sastavu Stjepan Pirić i Marin Begović, a zauzeli su drugo, odnosno ukupno 14. mjesto na Europskom prvenstvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.