Hrvatski radio

Radio Osijek

Gimnastička elita u Osijeku

23.04.2014.

15:10

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek će od sutra do nedjelje biti domaćin gimnastičkog „Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa" u kojemu će nastupiti 130 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 svjetskih zemalja.

Natjecanje u Osijeku je četvrta, od ukupno šest, ovogodišnjih stepenica Svjetskog gimnastičkog kupa, a održava se uoči Europskog prvenstva, što je, kako je istaknuo jedan od hrvatskih predstavnika - Osječanin na konju s hvataljkama Robert Seligman, mnogim natjecateljima posljednja provjera uoči Prvenstva u Sofiji. S obzirom na odlične nastupe u dosadašnjem dijelu sezone i u Osijeku očekuje nastup u finalu, a tada je sve moguće.

Na žalost, na posljednjem se treningu drugi Osječanin Tomislav Marković ozlijedio, tako da je njegov nastup na parteru pod velikim upitnikom. Stradao je nožni palac u kojemu je pukla jedna kost, no unatoč tomu, ako mu liječnici dopuste, nastupit će pred domaćom publikom.

Od naših predstavnika nastupit će još Filip Ude na parteru i konju s hvataljkama, Mario Možnik i Anton Kovačević na preči, a od gimnastičarki Tijana Tkalčec i Ana Đerek na preskoku, te Ana Pošćić na gredi i tlu. Natjecanja u četvrtak, petak i subotu počinju u 15 sati, a u nedjelju u 16 i 30. Ulazak u dvoranu Gradski vrt na kvalifikacije u četvrtak i petak je besplatan, a na finala u subotu i nedjelju ulaznica je 20 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.