Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktus ima najbolje mlađe juniore i kadete u Hrvatskoj

06.10.2014.

01:37

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeno je Prvenstvo Hrvatske u veslanju 2014. godine. Ukupni pobjednik PH, nakon završetka drugog dijela prvenstva, ostala je zagrebačka Mladost, a Iktus je učvrstio drugu poziciju u državi. Iktus ima najbolje mlađe juniore/juniorke i kadete/kadetkinje u Hrvatskoj!

Proteklog je vikenda na zagrebačkom Jarunu održan drugi dio ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u veslanju na kojem su nastupile mlađe kategorije veslačica i veslača. Iktusovci su osvojili 5 zlata, 3 srebra i 3 bronce te odličnim rezultatima pokazali kako imaju vrsnu generaciju mladih juniorki, juniora i kadeta koji jamče i dobru budućnost osječkoga veslačkog kluba. Ukupni pobjednik Hrvatskog veslačkog prvenstva ove je godine zagrebačka Mladost koja je postigla značajnu prednost na seniorskom dijelu prvenstva koju unatoč brojnim odličjima nisu uspjeli dostignuti Iktusovi mladi veslači. Mladost prva sa 110,92 boda, drugi Iktus s 91,32 boda, treći Jadran Zadar sa 67,7 bodova. Ukupni pobjednik prvenstva za juniore i kadete je Jadran iz Zadra (osvojili su pokale za najbolje juniorke i juniore), dok je Iktus pobjednik u kategorijama mlađih juniora i A kadeta, a najbolje B kadete imao je HVK Marina Kaštela. Zagrebačko jezero Jarun ovog je vikenda uistinu vrvilo odličnim utrkama mladih veslačica i veslača iz cijele Hrvatske s puno neizvjesnosti i brojnim iznimno uzbudljivim utrkama koje su pokazale svu ljepotu i zanimljivost veslanja.

 

Najbolji B juniori/juniorke (treneri Branimir i Branka Steiner, foto G.Steiner)

  Najbolji kadeti (trenerica Jasminka Čolić Kraljević)

Zlatne medalje za Iktus osvojilo je pet posada. Najuvjerljivije pobjede ostvarili su mlađa juniroka Teuta Lea Stojaković i kadet Marko Iža u samcima, iznimno je bila uzbudljiva utrka u kojoj je pobijedila kadetkinja Aria Cvitanović u samcu te dvije odlične utrke dublova koje su Iktusu donijele još dva zlata, koja su osvojili mlađi juniori Dino Steiner i Ivan Ante Grgić te kadeti Patrik i Anton Lončarić.

Teuta Lea Stojaković

Iktus je osvojio i tri srebra. Srebrne su bile B juniorke u četvercu na pariće- Teuta Lea Stojaković, Anđela i Daria Ćaćić te Zlata Pinotić, zatim A kadetkinje u istoj disciplini- Karla Ambruš, Ozana Prisuda, Petra Sanseović i Lea Lamza te u samcu za A juniorke Mia Drkulec.

Tu su i osvajači triju brončanih medalja na državnome prvenstvu- četverac na pariće B juniora (Dino Steiner, Ivan Ante Grgić, Mislav Konjik i Krešimir Forjan), dvojac na pariće A juniorki u kojem su bile Mia Drkulec i Leira Baruh Stojaković, te dvojac na pariće B juniorki u kojem su veslale sestre Anđela i Daria Ćaćić.

Za mlade veslačice i veslače organiziran je i mali domjenak po povratku u Osijek gdje im je na iznimnom uspjehu čestitao predsjednik kluba Denis Ambruš poželjevši još puno uspjeha u sljedećim nastupima. U ime trenera svim veslačicama i veslačima na upornosti i vrijednom treniranju i radu koji je ovjenčan brojnim medaljama čestitao je trener Branimir Steiner. On je pojedinačno istaknuo sve koji su donijeli medalje u klub te čestitao i onima koji to nisu jer je, kako je rekao, svaki nastup naših veslača na prvenstvu dio zajedničkog uspjeha i svatko je od veslača i trenera, pa i roditelja i uprave kluba dao svoj vrijedan doprinos u stvaranju odličnih rezultata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.