Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktus na drugom dijelu Prvenstva Hrvatske u veslanju

02.10.2014.

09:28

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste bit će održano u Zagrebu sljedećeg vikenda- 4. i 5. listopada. Već u petak Iktusove posade kreću prema Jarunu.

Nakon uspješne Miholjske regate mlade veslačice i veslači Iktusa pripremaju se za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati već sljedećeg vikenda (4. i 5. listopada) na Jarunu u Zagrebu. Podsjećamo kako je ove godine odlukom HVS-a državno prvenstvo podijeljeno na dva dijela, a seniori i seniorke više su nego dobro „odradili“ svoj dio prvenstva u travnju. Iktusove seniorke i seniori u travnju su zauzeli drugo mjesto među 27 hrvatskih veslačkih klubova s osvojenih 54,80 bodova, najbolja je bila zagrebačka Mladost sa 77,60 bodova dok je treća bila Trešnjevka s 20,20 bodova. Slijedi nastup osječkih juniorki, juniora, kadetkinja i kadeta na državnoj smotri.

Već u subotu, među prvim utrkama, nastupit će četverac na pariće B juniora trenera Branimira Steinera u kojem će veslati Mislav Konjik, Krešimir Forjan, Ivan Ante Grgić i Dino Steiner. U konkurenciji im je još osam najboljih četveraca Hrvatske u toj juniorskoj kategoriji. Odmah nakon njih među A juniorkama u dvojcu na pariće pratit ćemo Leiru Baruh Stojaković i Miu Drkulec čija konkurencija i nije tako brojna (natječe se 5 posada A juniorki u dublovima). Bruno Belić branit će boje Iktusa u skifu lakih A juniora, a u četvercu na pariće B juniorki veslat će Anđela Ćaćić, Zlata Pinotić, Daria Ćaćić i Teuta Lea Stojaković- djevojke koje ove sezone imaju odlične rezultate pod vodstvom trenerice Branke Steiner. I veslači Branka Jovanovca (A juniori) nastupaju u subotu- među njima prvi će biti Matej Lamza i Borna Srb u dvojcu na pariće, a za tu je disciplinu prijavljeno 12 hrvatskih ekipa. Mario Milić, Robert Juriša i Ivan Ivković veslaju u samcima A juniora. 

U nedjelju, 5. listopada, prve među Iktusovcima nastupaju djevojke trenerice Jasminke Čolić Kraljević i to u četvercu na pariće (4xKŽA)- Karla Ambruš, Petra Sanseović, Lea Lamza i Ozana Prisuda. Aria Cvitanović, najbolja Iktusova kadetkinja u skifu nastupa u konkurenciji 11 skifistica (prošle godine zbog nezgode je završila bez plasmana, dok je 2012. godine osvojila zlato na državnom prvenstvu). Stariji juniori veslat će i četverac na pariće u sastavu Bruno Belić, Mario Milić, Matej Lamza i Borna Srb. Jedna od najbrojnijih disciplina po prijavama veslača bit će samci za B juniore (22 posade), a tu je od Iktusovih veslača samo Marijan Lovković. Mislav Konjik i Krešimir Forjan iz Steinerovog četverca na pariće u nedjelju veslaju dvojac bez kormilara za B juniore, dok njihovi kolege iz četverca Ivan Ante Grgić i Dino Steiner veslaju disciplinu u kojoj su ove godine osvajali brojne medalje- dvojac na pariće B juniora kakvih će na PH biti trinaest. Iktusova hrvatska reprezentativka Teuta Lea Stojaković nastupit će među 14 najboljih skifistica u svojoj kategoriji, a njene kolegice iz četverca, sestre Daria i Anđela Ćaćić nastupaju i u dvojcu na pariće za B juniorke. Iktus u Zagreb šalje i dvije starije juniorke u samcima, a to su Leira Baruh Stojaković i Mia Drkulec. Najbrojniju konkurenciju imat će mladi veslači u samcima i to stariji (A) kadeti jer je prijavljeno čak 27 posada. Iktusove boje brane Marko Iža (pobjednik u svojoj kategoriji 2012. godine) i novo ime na PH- Vedran Steiner.

I Iktusov dvojac na pariće starijih kadeta – Patrik i Anton Lončarić – imat će vrlo brojnu konkurenciju u kojoj se nalaze 22 najbolje hrvatske posade. Slična je „gužva“ i u kadetskim četvercima na pariće (20 posada), a Iktusovu čine- Lovro Rado, Dejan Jurković, Dominik Halilović i Leon Jug.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.