Hrvatski radio

Radio Osijek

"Iktus" odličan u Dunavskom kupu u Mohaču

17.08.2014.

06:47

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Dunavu u Mohaču održan je prvi dan regate Dunavskoga kupa. Kako je bilo i očekivano, veslačice i veslači Iktusa imali su zapaženi nastup te se već sada može najaviti učvršćivanje vodeće pozicije u ovogodišnjem Dunavskom kupu. Natjecanja se nastavljaju i danas.

HVK Vukovar odustao je od ovogodišnjeg nastupa u Mohaču tako da je Iktus bio jedini klub iz Hrvatske. Od osnivača Dunavskoga kupa tu su, dakako, bili i klubovi iz Novog Sada, Palića, Baje i Mohača te još nekoliko veslačkih klubova iz mađarskih gradova Győra, Szegeda, Agarda, Csongrada i Kalocse. Natjecatelji iz Iktusa sudjelovali su u 11 od ukupno 19 današnjih disciplina, a nastupilo je ukupno 15 posada. Ukupno je osvojeno 9 zlatnih medalja i četiri srebrne, a osvojene su i dvije četvrte pozicije.

                   

Ponovno su briljirale posade starijih i mlađih juniorki i juniora te starijih kadetkinja i kadeta. Najbolja među A juniorkama u skifu bila je Mia Drkulec, a među A juniorima Borna Srb i Mario Milić u dvojcu bez kormilara. U Mohač je Iktus poslao najviše B juniora i A kadeta te su u tim kategorijama osvojene i najbrojnije medalje.

Zlatom su se okitile kadetkinje u dublovima - Aria Cvitanović i Ozana Prisuda u svojoj skupini te Petra Sanseović i Lea Lamza u svojoj. Odlični su bili i njihovi vršnjaci u dublovima te su najbolji u svojim skupinama bili dublovi Marka Iže i Leona Juga te Patrika i Antona Lončarića. Uvjerljivo je pobijedio i B junior Dino Steiner u svojoj skupini skifista te njegov vršnjak Ivan Ante Grgić u drugoj skupini. Posljednje zlato u prvom danu natjecanja osvojili su i Iktusovi veterani u osmercu koji su se borili protiv domaćina iz Mohača. Za Iktus su veslali veterani- Duško Crnomarković, Saša Bajamić, Mario Staščik, Ante Vekić, Branimir Pekić, Denis Ambruš, Željko Betlehem i Branko Jovanovac (kormilar je bio Marko Iža).

Druga mjesta i srebrne medalje osvojili su kadetski dubl Dejana Jurkovića i Dominika Halilovića, dvojac bez kormilara B juniora u kojem su veslali Krešimir Forjan i Mislav Konjik, četverac s kormilarim B juniora (K. Forjan, M. Konjik, D. Steiner i I. A. Grgić, korm. Marko Pirić), te četverac na pariće B juniorki u kojem su veslale Teuta Lea Stojaković, Anđela Ćaćić, Daria Ćaćić i Zlata Pinotić.

Nešto su manje sreće danas u Mohaču imali skifisti- A juniorka Leira Stojaković i B junior Marijan Lovković koji su osvojili četvrta mjesta.

/tekst i fotografije web stranica VK "Iktus"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.