Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktus želi biti državni prvak

24.04.2014.

00:47

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon odličnih rezultata na regati Croatia Open i 10 osvojenih zlatnih odličja prije deset dana) u Iktusu je zavladao optimizam i klub bi mogao postati državni prvak na seniorskom Prvenstvu Hrvatske koje se održava 27. travnja ove godine. Državno prvenstvo za juniore i kadete bit će održano početkom listopada ove godine.

Uz uobičajeni sastav ekipa posebno se ističe vrhunski četverac na pariće od kojeg se puno očekuje na prvenstvu. U Zagreb danas (četvrtak, 24. travnja) putuje 18 Iktusovih seniorki i seniora.

"Ovo je bio prelijep početak veslačke sezone za Iktus", izjavio je glavni trener u klubu Krešimir Ižaković komentirajući nedavne rezultate 31. izdanja regate Croatia Open koja je održana prije desetak dana u Zagrebu. Podsjećamo, veslačice i veslači Iktusa osvojili su čak deset zlatnih odličja te po tome bili u samom vrhu po rezultatima na toj regati. Trener Ižaković izrazio je zadovoljstvo tehničkom izvedbom, brzinama i u konačnici rezultatima svih seniorki i seniora, a na temelju onoga što je vidio u Zagrebu složio je i posade koje će nastupiti na seniorskom državnom prvenstvu 27. travnja. Dakako da Krešimir Ižaković nikada ne komentira niti najavljuje mogući ishod državnoga prvenstva, no u upravi kluba otvoreno su se čuli komentari kako bi Iktus ove godine mogao biti pobjednik Prvenstva Hrvatske te nadmašiti dugogodišnje rivale- zagrebačku Mladost i Trešnjevku.

      Mario Vekić i David Šain u dublu              

Ižaković je objavio kako će Iktusovi veslači i veslačice nastupati u 13 disciplina na ovogodišnjem državnom prvenstvu. Najveće nade polažu se u Iktusov dvojac na pariće seniora u kojem će veslati David Šain i Mario Vekićdvojac bez kormilara s provjerenim Antom Janjićem i Vjekoslavom Kolobarićem te četverac bez kormilara u kojem će uz Janjića i Kolobarića veslati Domagoj Petanjak i Nedjeljko Rado. Pobjeda je izgledna i u seniorskom osmercu u kojem će biti Antonio Perić, Bojan Malić, Stjepan Pirić, Vjekoslav Kolobarić, Dino Belić, Mario Vekić, Ante Janjić, David Šain i kormilar Marko Pirić.

Prava je poslastica četverac na pariće kojeg je glavni trener najavio kao novu klupsku perjanicu koja bi mogla donijeti prevagu u bodovima, a za Iktus će u tom čamcu veslati provjerena vrhunska veslačka imena- Dino Belić, Stjepan Pirić, David Šain i Mario Vekić.

Iktus je prijavio i četverac s kormilarom u kojem će biti Domagoj Petanjak, Dominik Matijević, Antonio Perić, Nedjeljko Rado i kormilar Marko PirićBojan Malić i Antonio Perić s kormilarom Markom Pirićem nastupit će u dvojcu s kormilarom, a Dino Belić u njegovoj disciplini- samcu za lake seniore. Među "lakićima" će veslati i Swen Sabolić i Borna Srb i to u dvojcu na pariće te Matej Lamza i Bruno Belić u dvojcu bez kormilara

Dino Belić u samcu za lake seniore

Samo tri Iktusove veslačice nastupit će na državnom prvenstvu- Sonja Kešerac i Maja Anić veslat će u dvojcu na pariće (jer nema njihove discipline- dvojca bez kormilara), a Mia Drkulec branit će Iktusove boje među najboljim hrvatskim skifisticama.  

I veterani putuju na državno prvenstvo, a u veteranskom osmercu bit će Mario Staščik, Silvio Ambruš, Denis Ambruš, Branko Jovanovac, Boris Čagalj, Branimir Pekić, Željko Betlehem i Daniel Srb (korm. Marko Pirić). 

Iktusov seniorski osmerac u Zagreb putuje već danas (u četvrtak, 24. travnja) kako bi obavili dodatne treninge i pripreme na Jarunu, a ostatak ekipe pridružit će im se u petak.

U subotu, 26. travnja 2014. godine, bit će održana i Inter City regata na Jarunu na kojoj će nastupiti i ostatak Iktusovaca tako da u petak u Zagreb odlaze i svi juniori i kadeti. Inter City regata je natjecanje gradova u kojima postoje veslački klubovi, a rezultati 6 disciplina boduju se za hrvatski Veslački kup Miljenka Finderlea (to su discipline samaca za kadete, kadetkinje, A i B juniorke te A i B juniore). 

Kadetkinja Aria Cvitanović, pobjednica ICR-a 2013. s Damirom Martinom

 

(izvor: www.vk-iktus.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.