Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabrano novo vodstvo NK Osijeka

27.02.2014.

13:18

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novu upravu NK Osijek čine: predsjednik uprave Slobodan Tolj, trener Tomislav Rukavina, sportski direktor Ivica Kulešević, predsjednik skupštine Ante Vučemilović Šimunović, član uprave Miroslav Kos, tehnički direktor Ivo Smoje, predsjednik nadzornog odbora Darinko Mikulić.

Objavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, a gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, dodao kako nije riječ o smjenama u klubu već samo o novom rasporedu ljudi. "Odluka je donesena u ovome trenutku jer su se za to stvorile financijske i organizacijske pretpostavke. Organiziranjem nove uprave politika ide van iz kluba, a u klub ulaze sportaši i sportski ljudi. Cilj je trajno stabilizirati klub jer Grad Osijek više ne može davati za klub nego što daje, no ono što može je osigurati uvjete da novac dođe u klub. Trudit ćemo se stvoriti uvjete i u konačnici pronaći strateškog partnera koji će profesionalno voditi ovaj klub." - rekao je Vrkić i istaknuo kako je osiguran novac za četiri zaostale plaće igračima. Po 600.000 kuna za jednu mjesečnu "naknadu" izdvojio je Grad Osijek, jednu je osigurao sponzor (Belje), a dvije mjesečne naknade igračima osigurano je iz transfera igrača.

Novi predsjednik uprave Nogometnog kluba Osijeka Slobodan Tolj istaknuo je kako je u zadnjih mjesec dana radio u nadzornom odboru kluba tako da je u potpunosti upoznat sa stanjem u NK Osijeku. Pred sebe je stavio četiri zadatka koje planira ostvariti. Prvi je financijski konsolidirati klub, drugi isplatiti zaostale naknade igračima, treći ostati u ligi, a četvrti je, nakon predstečajne nagodbe namiriti preostale vjerovnike kojima je klub dužan. "Sveukupan je dakle cilj stabilizirati klub, a tim koji će se time baviti upravo su danas izabrani ljudi." - rekao je Tolj.

 

 

 

Novi trener Tomislav Rukavina zahvalio je svome prethodniku Ivici Kuleševiću na učinjenom te istaknuo kako su i do sada imali razgovore vezane uz klub i igrače, a suradnju će nastaviti i dalje. Napomenuo je kako neće uvoditi nikakve radikalne promjene u igri i u igračkome kadru jer je njegov prijatelj Ivica Kulešević odradio odličan posao. Dodao je kako ipak ima neke svoje ideje i viziju igre koje će postupno uvoditi. Tomislav Rukavina je rekao kako vjeruje u igrače i Kohortu koja će pomagati s tribina, a vrlo je važno i što ima povjerenja u sebe i svoj rad. "Siguran sam kako će NK Osijek u sljedećim sezonama doći i do borbe za Europu gdje i pripada." - rekao je Rukavina. Pomoćnike trener Rukavina još nije izabrao, a jedino je sigurno kako ostaje Malovan, dok su Skender i Vranješ rekli kako su poprilično prazni i kako u ovom trenutku ne mogu pomoći. 

Bivši trener i novi sportski direktor Ivica Kulešević poželio je sreću svom nasljedniku. Na pitanje o razlozima njegove smjene (u trenutku kada je prošao pripreme s igračima, a igra krenula na bolje) rekao je kako svi moraju potisnuti svoju taštinu i sve podrediti klubu i njegovim ciljevima, a o njegovu uspjehu kao treneru ostavio je neka sudi sportska javnost.

Novi tehnički direktor kluba Ivo Smoje objavio je kako se i službeno oprašta od igračke karijere i u potpunosti posvećuje novoj funkciji u NK Osijeku te izrazio nadu u bolju budućnost kluba na terenu i izvan njega. Za kraj Ivo Smoje je sa sjetom u glasu rekao kako bi volio još jednom izaći na teren i pozdraviti navijače i svima koji su ga pratili kroz karijeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.