Hrvatski radio

Radio Osijek

Janjić i Kolobarić u polufinalu SP u Amsterdamu

28.08.2014.

10:03

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki dvojac bez kormilara - Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić predstavlja danas Hrvatsku u polufinalu Svjetskog veslačkog prvenstva u Amsterdamu. Osim dvojca bez kormilara u utrci za medalje ostali su i braća Martin i Valent Sinković koji sutra veslaju u polufinalnoj utrci dvojaca na pariće.

Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, veslači osječkoga Iktusa, veslaju danas u 15 sati i 3 minute u prvoj polufinalnoj utrci SP-a. Protivnici su im posade Španjolske, Južnoafričke Republike, Njemačke, Argentine i Turske. Prve tri posade odlaze u borbu za medalje, a preostale tri borit će se se u B finalu za raspored od 7. do 12. mjesta. U drugoj su polufinalnoj skupini dvojca na pariće, koja se natječe odmah nakon prve skupine, veslači su Kine, Nizozemske, Novog Zelanda, Velike Britanije, Italije i SAD-a.  

Muški samac David Šain nije uspio izboriti polufinale SP-a. Bio je peti u svojoj četvrtfinalnoj skupini. 

Bolje sreće nije bila ni Marcela Milošević u četvrtfinalu ženskih samaca. Zauzela je šesto, posljednje mjesto u svojoj skupini. I Marceli, kao i Davidu, preostaje borba za što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu.

I David Šain i Marcela Milošević uspjeli su danas trećim mjestima u svojim skupinama izboriti nastup u C finalu Svjetskoga prvenstva u samcima. To znači da će se još boriti za poredak od 13. do 18. mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.