Hrvatski radio

Radio Osijek

KK Vrijednosnice spremne za povratak među najbolje

15.09.2022.

15:13

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

KK Vrijednosnice

KK Vrijednosnice

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Ispadanjem iz Premijer lige, košarkaši Vrijednosnica predstojeće sezone prvi će se put natjecati u drugom rangu natjecanja hrvatske košarke - 1. Hrvatskoj košarkaškoj ligi. Unatoč tomu ekipa će ponovno nastupiti u regionalnoj ABA 2 ligi i u Kupu Krešimira Ćosića, a najavljen je i brzi povratak među najbolje hrvatske košarkaške klubove.

Visoke ambicije potvrđene su dovođenjem novih pojačanja, ali i vrhunskog trenera, Osječanina Srđana Helbicha, koji se prošle godine sa Zadrom borio za titulu prvaka protiv Cibone: "Ne smatram to korakom nazad i drago mi je da sam ponovno u svom gradu. Planovi i ambicije kluba su takvi da su me privukli da se vratim u Osijek i prihvatim ponudu. Cilj je vratiti se što prije, odnosno već ovu sezonu u HT Premierligu, a dugoročne su ambicije kluba da raste i da se podigne na višu razinu", rekao je Helbich i dodao kako se još uvijek upoznaje s igračima, a završne će se pripreme odraditi kroz turnir koji slijedi u dvorani Gradskom vrtu predstojećeg vikenda.


Na međunarodnom turniru "Holding Vrijednosnice 2022." uz domaćine, KK Vrijednosnice, nastupit će Sloboda Tuzla, PSV Pečuh i Spartak Subotica. Susreti se igraju u subotu nedjelju od 16 i 18:30 sati u maloj dvorani Gradski vrt.


Konferenciji za novinare uoči predstojeće sezone nazočio je član Uprave kluba Ivan Mustapić koji je također istaknuo visoke ambicije: "Roster je potpuno novi za razliku od prošle sezone, ali u klubu svi vjerujemo da će kadar biti jači i kvalitetniji za uspješno ostvarenje zacrtanih ciljeva, a ciljevi su povratak u HT Premijer ligu iz koje smo igrom slučaja ali i željom mnogih ispali", rekao je Mustapić i dodao kako je cilj u ABA 2 ligi ostaviti bolji trag nego prošle godine.


Direktor KK Vrijednosnica Osijek Renato Martinko napomenuo je kako igranje na tri strane (Prvenstvo, ABA 2 Liga i Kup Krešimira Ćosića) ne bi trebalo omesti klub u ostvarivanju ciljeva: "Smatram da vjerujemo u naš stručni tim i igrače i vjerujemo da će ova ekipa ostvariti sve ciljeve i planove koje smo zacrtali u ovoj sezoni", rekao je Martinko i predstavio ekipu za predstojeću sezonu: Christian Bradford, Tihomir Vranješ, Gabrijel Flanjak, Nikola Martinović, Vuk Dmitrović, Tadej Tomljenović, Matej Tokić, Veljko Budimir, Fabian Šiško, Marko Bošnjak, Matej Perković, Gojko Suđum, Ivan Pavić i Dragan Džajić. Glavni je trener Srđan Helbich, a pomoćnici Marko Mandić i Dubravko Blažević.


Nova sezona prve lige počinje 1. listopada a Osijek će već odmah igrati protiv poznatog protivnika, Hermes Analitike, koja će biti jedan od konkurenata za povratak u Premijer ligu.

Srđan Helbich - Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.