Hrvatski radio

Radio Osijek

17:54 / 26.04.2014.

Autor: Radio Osijek

Mladi osječki veslači najbolji na Inter City regatti

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedam zlatnih i dvije brončane medalje "pobrali" su Iktusovi juniori i kadeti na ovogodišnjoj Inter City regatti u Zagrebu te zahvaljujući najvećem broju medalja u samcima osvojili su pobjednički pehar te naslov pobjednika regate.

Dok su se Iktusovi seniori i seniorke pripremali za nedjeljni nastup na Prvenstvu Hrvatske juniorke, kadetkinje, juniori i kadeti sjajnim su nastupom napravili odličan uvod na Inter City regatti održanoj u subotu, 26. travnja 2014. godine. Na regati je odveslano ukupno 27 utrka u različitim disciplinama za mlađe kategorije veslačica i veslača, a nastupila je i većina klubova koja će se natjecati i u listopadu na dijelu državnoga prvenstva za mlađe uzraste (juniore i kadete).

Rezultati su bili više nego dobri- sedam zlatnih medalja i dvije brončane medalje putuju za Osijek, a Iktus, odnosno grad Osijek, ukupni je pobjednik ICR-a. Uz osvajače medalja za grad na Dravi u A finalima nastupile su još samo četiri posade koje nisu osvojile medalje nego plasmane od 4. do 7. mjesta.

Uvjerljivo prvi bili su učenici trenerice Jasminke Kraljević Čolić- u dvojcu na pariće za kadete Patrik i Anton Lončarić, u samcu za kadete Marko Iža, u samcu za kadetkinje Aria Cvitanović te dvojac na pariće kadetkinja u kojem su veslale Ozana Prisuda i Petra Sanseović. Zlato i još jednu pobjednu na regatama postigli su mlađi juniori trenera Branimira Steinera - Krešimir Forjan, Dino Steiner, Ivan Ante Grgić i Mislav Konjik. Još se jednom u najboljem izdanju pokazala mlađa juniorka Teuta Lea Stojaković koju trenira Branka Steiner. Teuta je osvojila zlatnu medalju u samcu za A juniorke, ali i još jednu zlatnu medalju veslajući u dvojcu na pariće za A juniorke s Miom Drkulec. Na žalost, Mia Drkulec je nakon nastupa na Inter City regatti veslala i kvalifikacijsku utrku za seniorsko prvenstvo države, no nije izborila plasman u A finale.

Brončane su medalje na ICR-u osvojile Lea Lamza i Karla Ambruš u kategoriji kadetkinja u dvojcu na pariće te Daria Ćaćić u samcu za mlađe juniorke.

Anđela Ćaćić bila je u samcu mlađih juniorki peta, a Lovro Rado u samcu za kadete šesti, dok su nešto slabije rezultate ostvarili i svi Iktusovi A juniori: Bruno Belić i Fran Lobel Vrban zauzeli su 4. mjesto u dvojcu na pariće, a Mario Milić i Ivan Katalinić u dvojcu bez kormilara završili su svoju utrku na posljednjem, sedmom mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.