Hrvatski radio

Radio Osijek

Možnik, Seligman i Marković u finalu SK u Dohi

26.03.2014.

18:53

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon tri finala na Svjetskom kupu u Cottbusu prije desetak dana, hrvatski gimnastičari izborili su još tri finala na turniru u Dohi.

Prošlogodišnji pobjednik Dohe, Marijo Možnik, ušao je finale preče na svom prvom turniru u 2014. Ocijenjen je sa 15.350 čime je zauzeo treće mjesto u konkurenciji 31 prečaša. Tomislav Marković finale partera izborio je sa 6. ocjenom kvalifikacija (14,900), dok je Robert Seligman bio sedmi na konju s hvataljkama (15,050).
Drugi osječki parteraš, Andrej Korosteljev, u utorak se u Dohi ozlijedio na podij treningu, na kraju je zauzeo 14. mjesto sa 14,400 bodova u konkurenciji 32 parteraša. „Izvodeći 900° šraubu loše doskočio i “nagnječio” oba zgloba. Dosta ga je boljelo, ali su katarski fizioterapeuti pomogli, bandažirali ga i bio je spreman za kvalifikacije. Ipak, nismo htjeli riskirati s vježbom od 16,4, radio je 16,2. Napravio je dobro vježbu do posljednje dijagonale. Tu je izgubio finale, prekoračio je vrijeme i izgubio dvije desetinke, a onda još zbog velikog iskoraka dobio 5 desetinki odbitka“, objasnio je Saša Solar, Korosteljevljev trener.
Osječanin Tomislav Marković je zadovoljan. Kako kaže, turnir u Dohi za parter je jači nego onaj u Cottbusu. „U finalu uvijek budem puno opušteniji tako da se nadam da će i ocjena za koju desetinku ići gore“, kaže Marković.
Finala Tomislava Markovića i Roberta Seligmana na rasporedu su sutra od 15.30 po hrvatskom vremenu, dok Možnikov finalni dan kreće u petak u isto vrijeme. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.