Hrvatski radio

Radio Osijek

Nenad Bjelica - Hrvatska je bila ravnopravan protivnik

13.06.2014.

12:30

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi smo sa velikim očekivanjima bili prije utakmice i to sa razlogom. Hrvatska je bila ravnopravan protivnik moćnom Brazilu na domaćem terenu, pred mnogobrojnom publikom - piše posebno za Radio Osijek Nenad Bjelica.

Utakmica je dobro počela autogolom Marcela. Hrvatska se branila organizirano u sistemu 1:4:4:2 i Brazil je u rijetkim situacijama bio opasan po naš gol. Sudac mi se od prve korner situacije (kad je opomenuo Jelavica da ne drži Davida Luiza) nije sviđao. Loš osjećaj me držao do kraja utakmice, jer je previše situacija bilo koje su mogle utakmicu odvesti u drugom smjeru. Nažalost, 5 situacija koje su bile sporne su odlučene u korist Brazila, a to je bilo previše da bi se izvukao pozitivan rezultat u ovaj utakmicu. Možda bi danas slavili, da je jedna od tih 5 situacija drugačije odlučena.

Hrvatska se dobro nosila sa jakim brazilcima, naravno da je bilo grešaka, ali oni su sastavni dio nogometa. Nažalost, sastavni dio nogometa su i greške suca, a njih je u jednoj utakmici na nasu žalost bilo jednostavno previše..

S psihološkog aspekta je ovo bila lagana utakmica za naše dečke i izbornika, a sada dolaze dvije utakmice za koje se treba prvo dobro odmoriti, a onda i dobro pripremiti..

Hrvatska se može sa svakim protivnikom nositi...Vjerujem u dečke, našeg izbornika i njegove suradnike..

Nenad Bjelica 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.