Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek ima košarkaškog prvoligaša

15.09.2014.

15:06

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvoligaški Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek od nove će sezone umjesto u Dardi igrati u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Bolji uvjeti treniranja osnovni su razlog prelaska u Osijek kažu u klubu, dok gradonačelnik Vrkić kaže da grad dolazak košarkaškog prvoligaša neće financijski ništa stajati.

Košarkašima "Vrijednosnica Osijek" novi košarkaški dom bit će dvorana u Gradskom vrtu. Na konferenciji za novinare javnost su s tom odlukom upoznali predstavnici Košarkaškog kluba i Grada Osijeka. Osnovni razlog prelaska u Osijek bolji su uvjeti treniranja i odigravanja utakmica, rekao je predsjednik "Vrijednosnica" Aleksandar Hrkač. Naše građane dolazak košarkaša Vrijednosnica u Osijek neće stajati ništa, kazao je gradonačelnik Ivan Vrkić, te napomenuo da Osijek Dardi nije oteo prvoligaša, nego upravo suprotno, bolje infrastrukturne mogućnosti pružit će mladima iz Osijeka i okolice kvalitetnije uvjete treniranja. Direktor "Vrijednosnica Osijek" Renato Martinko pozvao je ljubitelje košarke da ih podrže, te istaknuo da će prvih šest mjeseci ulaz na prvoligaške nastupe "Vrijednosnica" u Gradskom vrtu biti besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.