Hrvatski radio

Radio Osijek

RK Vojvodina - RK NEXE 26:26

28.10.2014.

11:59

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rukometaši našičkog Nexea uspjeli su osvojiti veliki bod u Novome Sadu u sklopu 7. kola regionalne SEHA lige.

RK VOJVODINA - RK NEXE 26:26 (14:14)
SEHA GSS liga, 7.kolo
ŠD Slana bara, Novi Sad
Gledatelja 300
Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (obojica iz Makedonije)
Delegat: Aco Nikolovski (iz Makedonije)

RK VOJVODINA: Arsenić (7 obrana), Živković, Orbović 3, Todorović, Elezović, Perković (2 obrane), Veljković, Kukobat, Marjanović 11, Ranisavljević, Jovanović, Lazović 3,Nikolić 1, Stanković, Ivanović 2, Datukashvili 6.
Trener: Đorđe Ćirković

RK NEXE: Lelić (5 obrana, 1 asistencija), Gadža (1 tehnička), Eter, Crnić (šut 1/1, 1 osvojena lopta), Mrđenović (šut 1/1, 1 osvojena lopta), Tomas, Kružić ( 2 tehničke), Juzbašić (2 obrane), Jurjević (šut 2/5, 2 tehničke, 3 asistencije), Sokolić (1 tehnička, 1 asistencija), Nuić (šut 7/8, 3 tehničke), Božić Pavletić (šut 1/1, 1 osvojena lopta), Sakić (šut 1/1, 1 tehnička), Vegar (šut 4/7, 2 asistencije), Çelebi (šut 4/8, 1 tehnička, 1 izboren sedmerac, 1 asistencija), Herceg (šut 5/6, 2 tehničke, 2 asistencije).
Trener: Zdenko Kordi

SEDMERCI: Vojvodina 6/7 (Marjanović 6/7), Nexe 1/1 (Nuić 1/1).
ISKLJUČENJA: Vojvodina 8 minuta (Datukashvili 2+2, Ivanović, Lazović), Nexe 12 minuta (Mrđenović, Jurjević, Nuić, Kružić, Sokolić, Çelebi).

Vodili smo 19:22 u 45.minuti, ali i gubili 25:23 osam minuta prije kraja. Upravo je ta serija 6:1 spasila domaćina poraza. Imali smo i +1 u 57.minuti (25:26), domaćin je izjednačio minutu prije kraja, mi nismo iskoristili posljednji napad…nije ni Vojvodina. Na isteku vremena ostao im je deveterac, ali je udarac Marjanovića zaustavio naš blok.
Sve u svemu – prava drama. Naši su igrači prikazali vrhunsko zajedništvo i stoga je ovaj bod velik kao i tri! Gromovi su bili odlični, za svaku pohvalu!

Zdenko Kordi
„ Čestitam dečkima na osvojenom bodu. Mislim kako ne bi bilo nezasluženo ni nešto više. Odigrali smo odličnu utakmicu, neizvjesnu do samoga kraja. Zadovoljan sam bodom jer je on plod naše igre. Ovaj je uspjeh izuzetno važan za naše samopouzdanje. Rastemo iz utakmice u utakmicu. Trebali smo rezultatski bolje proći već u utakmici protiv Tatrana, ali nema veze. Ovo je rezultat dobroga rada i svega što se ulaže u ekipu i svega što dečki daju na treninzima i utakmicama. Na dobrom smo putu.“

Tomislav Nuić
„ Teška utakmica. Imali smo priliku doći do potpunog uspjeha, ali nakon +3 sami smo ih vratili u igru svojim pogreškama. Sve u svemu, ovo je veliki uspjeh. Lomili su nas sa svih strana, ali se nismo dali. Pokazali smo pozitivan karakter, krasilo nas je veliko zajedništvo od početka do kraja i svi smo zadovoljni. U ekipi je odlična atmosfera i to je činjenica koja nas vodi ka novim uspjesima.“

Mirko Herceg
„ Zasluženo smo osvojili bod, možda smo mogli i sva tri. Svih 60 minuta nas je krasilo veliko zajedništvo koje nas je i dovelo do uspjeha. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i to nas posebno veseli.“

Marin Vegar
„  Što reći…Mirko je rekao sve! Prošle smo godine imali velikih problema protiv Vojvodine, sada smo osvojili bod na gostovanju u Novom Sadu. Utakmica je mogla otići na jednu ili drugu stranu, ovako je možda i najrealnije. Napredujemo, rastemo i sve smo bolji i u obrani i u napadu. Tako trebamo nastaviti!“

Tekst: Vjekoslav Mahovlić                    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.