Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligman i Vekić najsportaši 2014.

19.12.2014.

16:19

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najuspješniji sportaš grada Osijeka i Osječko – baranjske županije u 2014. godini je Robert Seligman, sportašica Donna Vekić, a klub ŽNK Osijek.

Na današnjoj, 57. manifestaciji proglašenja najboljih sportašica i sportaša, najuspješnijim sportašem grada Osijeka i Osječko – baranjske županije u 2014. godini proglašen je Robert Seligman. Nagradu je zaslužio, ponajprije osvajanjem 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu u kinenskom Naningu, te osvajanjem ukupne pobjede natjecanje Svjetskoga kupa na konju s hvataljkama. Robert Seligman ovu je nagradu osvojio 5. put u svojoj gimnastičkoj karijeri, a smatra kako je tek sad na svom vrhuncu.

Seligmanov trener Vladimir Mađarević proglašen je najboljim trenerom, a za sportašicu godine, drugu je godinu zaredom izabrana osječka tenisačica Dona Vekić koja je titulu zaslužila osvajanjem prvog WTA turnira u karijeri Kuala Lumpuru, nakon čega je bila 65. igračica svijeta. Najbolji sportski kolektiv u Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji je Ženski nogometni klub Osijek, koji je osvojio 28 titula prvaka Hrvatske i 16 je puta osvajao Hrvatski kup, a drugu godinu zaredom osječke su nogometašice ušle među 32 najbolja europska kluba.

Osim glavnih nagrada dodijeljena su i brojna priznanja, a posebnu pozornost privukli su dobitnici Trofeja "Kuna" za darovite sportašice i sportaše starosti od 13 do 18. godina. Tu su nagradu primili Toni Čelan iz Judo kluba Osijek, Nora Grevinger iz Plivačkog kluba Osijek Žito, Davor Kuna iz Atletskog kluba Osijek Žito, Mauro Nemčanin iz Gimnastičkoga kluba Inova-Gim, Teuta Lea Stojaković iz Veslačkog kluba Iktusa i odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba Mursa Antonia Volmut. Nagradu „Sokol“ za izvanredna sportska dostignuća primili su gimnastičar Tomislav Marković, judaš Blaženko Krček, kickboksač Luka Šimić i Sportsko udičarsko društvo „Šaran“ iz Našica. Nagradu za najuspješnijeg sportaša za osobe s posebnim potrebama dobio je član šahovskoga kluba HVIDR-e Hinko Cajzler iz sportske udruge slijepih „Svjetlost“, a najuspješniji sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama je Karate klub HVIDR-a. Posebna su priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Osijeka za dugogodišnji rad dobili Judo klub Mladost za 50 godina, NK Radnik iz Josipovca za 60 godina, a nagrade su pripale i Športskim objektima za 50 godina rada kao i Ljubomiru Miloševiću. Uzor trofej „Matija Ljubek“ pripao je Josipu Gašparcu za posebne doprinose u promicanju atletike, odnosno skoka s motkom.

Tradicionalni 57. izbor i svečanost zajednički su, i ove godine, organizirali Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.