Hrvatski radio

Radio Osijek

Slobodan Tolj ostaje na čelu NK Osijeka

08.12.2014.

17:26

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nadzorni odbor Nogometnog kluba Osijek održao je danas svoju redovitu sjednicu, a tema rasprave bila je i spominjana, sinoć najavljivana ostavka predsjednika Uprave Slobodana Tolja, Nakon potpore gradonačelnika Ivana Vrkića, Nadzorni je odbor odlučio da Tolj treba ostati na čelu Kluba.

Nakon razgovora Slobodana Tolja s gradonačelnikom  Ivanom Vrkićem, kojemu je klupski predsjednik jutros priopćio odluku o svom odstupanju,  Vrkić je u ime većinskog vlasnika NK Osijeka dao punu potporu predsjedniku Kluba, izrazivši zadovoljstvo radom Uprave koja je stabilizirala poslovanje našeg prvoligaša i učinila ga transparentnim. Gradonačelnik je, stoga, odbio ponuđenu ostavku, a klupskom Nadzornom odboru prepustio da stručno i odgovorno ispita i analizira uzroke slabijih rezultata i trenutnog plasmana NK Osijek u Prvoj HNL.

Slobodan Tolj nije članove Nadzornog odbora na današnjoj sjednici izvjestio da je odlučio neopozivo odstupiti, nego je prezentirao razloge i povod svoga nezadovoljstva koje je javno izrazio nakon jučerašnje utakmice protiv Slaven Belupa. Nadzorni odbor je zauzeo stav da g. Tolj treba ostati na čelu Kluba jer je puno toga napravio u proteklom razdoblju otkako je nova Uprava stupila na dužnost. Odlučan je stav klupskog čelništva da u kompleksnom razdoblju procesa predstečajne nagodbe, presudnog za daljnje funkcioniranje NK Osijeka, predsjednik mora ostati ustrajan u onome što je zajedno sa svojim suradnicima započeo u veljači ove godine.

 

Ocjena je kako je u tom razdoblju napravljeno puno toga i da je nužno nastaviti zajednički raditi za dobrobit našeg sportskog kolektiva. Do kraja jesenskog dijela državnog prvenstva ostaje još samo jedna utakmica, protiv Lokomotive u Gradskom vrtu, nakon čega će Uprava pozorno analizirati rad u svim segmentima klupskog funkcioniranja, što se dakako odnosi i na igre i rezultate seniorske momčadi, ali i ostalih klupskih selekcija. Odgovornost donošenja odluka u ovoj situaciji je velika i

 

Uprava ne želi ishitreno reagirati bez cjelovitog sagledavanja stanja i svega onoga što nas je pratilo od početka ove sezone. Svršetkom prvog dijela natjecateljske godine imat ćemo, vjerujemo, objektivniju sliku o svemu onome što je bila tema razgovora, pa ćemo tada, ukoliko to bude potrebno, donositi i određene odluke.

/oriopćenje sa sjednice NO/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.