Hrvatski radio

Radio Osijek

Stipe Šarlija novi je trener KK Vrijednosnica Osijek

22.11.2020.

10:20

Autor: Radio Osijek / KK Vrijednosnice

foto KK Vrijednosnice

foto KK Vrijednosnice

Foto: - / -

Nakon što su u petak KK Vrijednosnice Osijek i trener Domagoj Kujundžić prekinuli suradnju zbog neslaganja sa klupskim planovima i programima, za novog je trenera u nedjelju izabran Zadranin Stipe Šarlija.

U bogatoj igračkoj karijeri Stipe je igrao za Zadar od 1985 do 1997. godine, u Turskoj Antalya sezonu 1997/8, u Ciboni sezone 1998/2000, u Njemačkom Braunschweige 2000/01, u Širiokom od 2001/03, a imao je i 50 nastupa za Hratsku košarkašku reprezentaciju.

Trenerskim poslom se počeo baviti u svom Zadru u Školi Košarke, gdje je još trenirao i kadete, bio je pomoćni trener u mlađim kategorijama Hrvatske reprezentacije. Obzirom da je kao igrač osvojio dva prvenstva Hrvatske sa Cibonom i kup Krešimira Ćosića, sa Širokim dva prvenstva i dva kupa BiH, nadamo se da će bogato iskustvo iz igračke karijere u Vrijednosnicama Osijek pretočiti u isto tako uspješnu trenersku karijeru.

Vrijednosnice danas igraju utakmicu 11. kola HT Premijer košarkaške lige u Zadru protiv KK Sonik Puntamike, a ekipu će danas voditi pomoćni trener Marko Mandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.