Hrvatski radio

Radio Osijek

Taekwondo klub Osijek 3. na Vukovar openu

27.11.2014.

08:59

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natjecanju u taekwondou sudjelovale su sve uzrasne kategorije, a održano je i natjecanje u "kicku". U Vukovar je došlo 265 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U subotu 22.11. u Vukovaru je održan 3. Vukovar open, a od ove godine pokrovitelj turnira je veleposlanik republike Koreje njegova ekselencija Suh Hyung-Won i Veleposlanstvo Republike Koreje, stoga je natjecanje dobilo i dodatak u nazivu 1. Korea ambasador kup.

Taekwondo klub Osijek nastupio je u svim kategorijama. U "kicku" (udaranje u vreću sa elektronskim štitom što više udaraca u vremenskom periodu od 20 sekundi) za najmlađe natjecatelje nastupili su: Robin Lujić - kategorija dječaka M1 (2005. godište), Petar Jukić kategorija dječaka M2 (2006. godište), Borna Jerković kategorija dječaka M3 (2007. godište), Martina Ursa kategorija djevojčica Ž2 (2006. godište), Petar Šalić, Jan Rogina i Luka Stivi sva trojica kategorija dječaka M4 (2008. godište). Zlatnu medalju osvojio je Borna Jerković, a srebrnu Luka Stivi, brončane medalje osvojili su Petar Šalić i Jan Rogina, dok su ostali natjecatelji ispali u borbama za medalju te su dobili utješne medalje za nastupe. Naši najmlađi natjecatelji svojim nastupom su osigurali četvrto mjesto u ukupnom plasmanu natjecatelja u kicku.

U kategoriji mlađe kadetkinje i mlađi kadeti na turniru su nastupili: Ena jelošek (-36kg), Tara Šalić (+51kg), Filip Zahirović (-30kg) i Dino Bakunić (-36kg). Zlatnu medalju odličnim nastupima osigurala je Tara Šalić, srebrnu medalju Ena Jelošek, a brončanu medalju Filip Zahirović, dok je Dino Bakunić izgubio u borbi za medalju.

U kategoriji kadetkinja i kadeta nastupili su: Hana Marković (-47kg), Lucija Bede i Mateja Šuvak (obje -51kg), Rea Bede i Mirna Pejić (obje -55kg), Petra Štrbik (+59kg), Franko Pollak (-41kg), Denis Bakunić (-45kg) i Matej Volarević (-61kg). Zlatne medalje osvojile su Hana Marković, Mateja Šuvak i Rea Bede koja je ujedno proglašena i za najbolju kadetkinju turnira. Srebrne medalje osvojili su Lucija Bede, Petra Štrbik, Franko Pollak, Denis Bakunić i Matej Volarević, a na korak do medalje ostaje Mirna Pejić. Kadeti i kadetkinje ovim nastupima osvojili su ekipno drugo mjesto.

Juniorka Laura Zahirović (-55kg) osvojila je zlatnu medalju, a junior Hrvoje Balaž (-63kg) srebrnu. Senior Toni Grcić (+87kg) na kraju turnira se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Svi ovi odlični rezultati osigurali su ekipi Taekwondo kluba Osijek u ukupnom poretku treće mjesto iza zagrebačkog Aktiva koji je skupio 85 bodova i vinkovačkog Sajnamija s kojim je taekwondo klub Osijek imao isti broj bodova 81 (isti broj zlatnih medalja - 5 i isti broj srebrnih medalja - 7, a prevagu je donio veći broj osvojenih brončanih medalja vinkovačkog kluba 8:1).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.