Hrvatski radio

Radio Osijek

Taekwondo klub Osijek na Croatia openu

18.11.2014.

08:36

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekloga vikenda u Zagrebu je održan jubilarni 20. po redu Croatia open u taekwondo-u, koji je okupio 1260 natjecatelja iz 43 zemlje i 220 klubova.

Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta osvajači medalja sa olimpijada, svjetskih i europskih prvenstava, a među njima i 9 osječkih boraca: kadetkinje Hana Marković (-47kg), Lucija Bede i Mateja Šuvak (-51kg), Rea Bede (-55kg), kadeti Denis Bakunić (-45kg), Filip Jelošek (-53kg), Borna Kufner (-61kg) i juniorka Laura Zahirović (-55kg), te senior Ivan Filipović (-68kg).

Prvog dana turnira senior Ivan Filipović nastupio je u najbrojnioj kategoriji turnira (-68kg). U prve dvije runde uspješno je parirao protivniku iz Poljske Karolu Robaku, no u trećoj je Poljak došao do značajnije razlike nakon pogotka u glavu, te na kraju pobijedio 13:6.

U nedjelju su na borilišta izašli kadeti i kadetkinje, te juniorka Laura Zahirović. Laura je u prvom kolu žrijebom dobila predstavnicu karlovačkog "Banija Pandasa" Tenu Kunović - ovogodišnju viceprvakinju Hrvatske u juniorskoj konkurenciji do 55kg, a bila je i sudionica ovogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva u New Taipei gdje se plasirala od 5-8 mjesta. Tena se pokazala kao pretvrd orah za Lauru kojoj je ovo prva godina u juniorima, a izgubila je 4:0.

Kadet Denis Bakunić (-45kg) u prvom kolu je izgubio od Nijemca Huseyin Canan Alperena 10:5. Kadet Filip Jelošek je prvo kolo bio slobodan, a u drugom kolu je izgubio od Belgijanca Badar Achaba 6:1. I kadet Borna Kufner (-61kg) izgubio je u prvom kolu od predstavnika zagrebačkog "Jastreba" Maria Galića 12:2.

Kadetkinja Hana Marković (-47kg) pobijedila je dva kola, no u borbi za medalju izgubila je od predstavnice splitskog "Marjana" Tine Živaljić 12:4. Protiv kadetkinje Luciji Bede (-51kg) u prvom kolu nije izašla predstavnica karlovačkog "Banija Pandasa" Katarina Latković, a u drugom kolu izgubila je 9:2 od predstavnice "Team Hessen" Vivan Lorenz. U istoj kategoriji nastupila je i Mateja Šuvak koja je u prvom kolu pobijedila predstavnicu zagrebačke "Lokomotive" Niku Golobić s 8:1. U drugom kolu izgubila je od reprezentativke Češke Katerine Kotkove na zlatni bod nakon što je borba završila u regularnom dijelu 4:4. U kategoriji do 55kg Rea Bede u prvom kolu bla je bolja od predstavnice splitskog "Marjana" Anje Madunić s 2:0, dok je u drugom kolu izgubila od slovenske reprezentativke Adne Kadič 12:2.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.