Hrvatski radio

Radio Osijek

Vidović u Premier ligi

13.10.2014.

11:07

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proteklog je vikenda u Salzburgu održano 5. kolo seniorske Karate 1 - Premier league.

Protekloga vikenda (11. i 12. listopada 2014.) u Salzburgu održano 5. kolo seniorske Karate 1 - Premier league – na kojemu je nastupio i član Karate klub Osijek Žito - Hrvoje Vidović.

Na natjecanju su nastupili karataši iz 92 zemlje, a u kategoriji kate pojedinačno bilo je 90-ak natjecatelja. Hrvoje je u prvom kolu bio slobodan, a potom je u drugom uvjerljivo (5:0) katom Goju shiho sho pobijedio austrijskog predstavnika. U trećem kolu Hrvoje se sastao s Poharka Marekom predstavnikom Slovačke od kojega je izgubio vlastitom pogreškom. Naime, Hrvoje je izvodio katu Kanku sho i prilikom doskoka je izgubio ravnotežu što je bilo presudno u ocjeni izvedbe. Nažalost, Marek je izgubio u sljedećem kolu pa je i Hrvoje ostao bez mogućnosti repasažnih borbi.

"S obzirom da je ovo prvi službeni nastup u seniorskoj konkurenciji možemo biti zadovoljni. Hrvoje odlično napreduje, svladao je niz teškoća i bitno se popravio u držanju tijekom izvedbe. Budemo li i dalje ovako vrijedno radili, pred Hrvojem se nalazi vrlo lijepa sportska budućnost." - optimističan je predsjednik Kluba Dražen Gorjanski.

Sljedeća provjera sportskih dostignuća članova Karate kluba Osijek Žito biti će u Ljubljani 22. studenog ove godine.

 

tekst: Jasmina Gorjanski

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.