Hrvatski radio

Radio Osijek

Ženski rukometni EURO u Osijeku

20.11.2014.

14:42

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domaćini Europskoga prvenstva za rukometašice ove su godine zajednički Hrvatska i Mađarska, a skupina D igrat će se od 8. do 13. prosinca u Osijeku, u dvorani Gradski vrt.

U Osijek dolaze reprezentacije Francuske, Srbije, Crne Gore i Slovačke, a cijene dnevnih ulaznica za njihove utakmice bit će od 30 do 50 kuna. Direktor hrvatskoga dijela rukometne prezentacije Silvio Njirić iz Hrvatskoga rukometnog saveza i osječki dogradonačelnik Vladimir Ham uvjereni su da će Osijek i Osječani ponovno biti dobri domaćini.

- Uvjeren sam da će dvorane u Osijeku i Varaždinu, a nadam se i u Zagrebu, biti lijepo popunjene kako bismo se približili spektaklu kakvog smo imali na Svjetskom prvenstvu – rekao je Njirić na konferenciji za novinstvo u Osijeku.

- Ovo nam jako puno znači u smislu popularizacije sporta. Kao kada dovedemo Ruski carski balet pa nakon toga imamo navalu malih curica koje žele biti balerine, nadam se da će nakon ovog natjecanja još više porasti zanimanje za ženski i muški rukomet u Osijeku – rekao je Ham.

Europsko prvenstvo za rukometašice trajat će od 7. do 21. prosinca, a finale se igra u Budimpešti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.