Hrvatski radio

Radio Osijek

"100 posto za Hrvatsku" u Osijeku

20.12.2014.

18:48

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ne odustajemo od naših zahtjeva i nećemo posustati", ponovili su branitelji koji već 60 dana prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu na tribini naslovljenoj "100 posto za Hrvatsku" koja se večeras održava u Osijeku.U nazočnosti velikog broja suboraca, prijatelja i Osječana koji ih podupiru govorili su predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški, branitelj Ante Deur i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm. Skup je organizirala Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Osječko-baranjske županije kako bi i Slavonce podrobnije upoznala s ciljem prosvjeda u Savskoj u Zagrebu, problemima s kojima se branitelji danas suočavaju, a i predstojećom proslavom Božića u obiteljskom ozračju - u šatoru u Savskoj.

Glogoški je ponovio zahtjeve branitelja s kojima su i krenuli u prosvjed u Savskoj prije dva mjeseca: smjena ministra Matića, njegovih suradnika i vraćanje svih braniteljskih prava u jedan zakon koji treba postati ustavni, tako da se, bez obzira o političkoj opciji koja je na vlasti, poštuju branitelji i njihova prava.

Klemm je upozorio na činjenicu da je prosvjed u Savskoj više od politike i da se pokazalo da iza njih ne stoji, kako se znalo čuti u početku, ni jedna politička stranka, već su na ulice izašli tražeći svoja prava. Opasnim smatraju najnovije inicijative koje izjednačavaju žrtvu i agresora i najavljuju da će se za Hrvatsku boriti sada jednako kako su se borili i u ratu. Na novinarsko pitanje strahuju li za zdravlje i živote branitelja - prosvjednika, odgovaraju da brinu i štite svakog pojednica, da se nadaju kako će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, te da neće odustati dok se to ne dogodi. Klemm je najavio i božićnu proslavu u šatoru gdje je već okićeno božićno drvce i to u okružju obitelji koje će ih doći u Savsku podržati i tih blagdanskih dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.