Hrvatski radio

Radio Osijek

11. Memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar

13.11.2014.

11:03

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organizira 11. Memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar.

U čast žrtvama Vukovara na put dulji od 46 kilometara s osječkog Zelenog polja pješice će krenuti dvjestotinjak branitelja iz cijele Hrvatske. Predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije Darko Nađ pozvao je i sve građane da im se pridruže. Druženje u sjedištu UHDDR-a na Zelenom polju počet će 17. studenog u 21 sat, a za Vukovar će se, uz policijsku pratnju koja će brinuti o sigurnosti hodočasnika, krenuti u ponoć 18. studenog. 

              

UHDDR dva dana ranije organizira i 66 kilometara dug veslački maraton Dravom i Dunavom od Osijeka do Vukovara, a svi koji pješice i veslajući dođu u Vukovar bit će dio Kolone sjećanja.„Neka to bude jedna Kolona sjećanja“, rekao je predsjednik osječkog Gradskog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zdravko Nalio i pozvao na dostojanstvo, zajedništvo i jedinstvo bez obzira na političku pripadnost. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.