Hrvatski radio

Radio Osijek

5. Susret znanosti i gospodarstva

14.05.2019.

12:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U povodu Sveučilišnog tjedna karijera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, održani su Peti susreti znanosti i gospodarstva na kojima se razgovaralo o nekoliko tema, a želja je susreta povezati akademsku i poslovnu zajednicu.

"Ekonomski fakultet u Osijeku na razne načine pokušava studentima otvoriti vrata prakse, a cilj susreta jest mladima ukazati da im karijera počinje već na fakultetu, da ne čekaju dan kad će dobiti diplomu pa da onda traže posao, nego da se pokušaju već ranije pripremati i stjecati neka znanja, vještine, te se umrežavati, a radno ih mjesto čeka nakon završetka fakulteta. Razvijamo i model stručne prakse tako da veliki dio studenata ide na stručnu praksu nakon koje nađu radno mjesto," rekao je dekan Boris Crnković.
Susret se organizira u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a Ekonomski je fakultet prije pet godina bio prvi s kojim je HUP potpisao Ugovor."Taj se projekt pokazao više nego dobar, jer je puno veće zanimanje članica, poslodavaca nego li studenata za praksu. Ove smo godine uključili studente da budu moderatori i da sudjeluju i u panelu," istaknuo je Ivan Sarić iz osječkog ureda HUP-a.
Jedna od moderatora je studentica Karla Bilandžić koja je naglasila da je iskustvo vrlo jednostavno. "Ako se trudiš i učiš, radiš i sudjeluješ, uspjeh je zagarantiran. Ja sam na petoj godini fakulteta i imam jednu godinu iskustva u marketingu - svojoj struci, tako da je puno do nas pojedinaca i stvar je osobne borbe," rekla je Karla Bilandžić.
Ekonomski fakultet i Hrvatska udruga poslodavaca imaju zadaću pomoći studentima da budu što zapošljiviji na tržištu rada, rečeno je na 5. susretu znanosti i gospodarstva u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.