Hrvatski radio

Radio Osijek

7. Sajam poslova u Osječko-baranjskoj županiji

24.10.2014.

12:27

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedmi Sajam poslova Osječko-baranjske županije održat će se 29. listopada u Eletrotehničkoj i prometnoj školi. Predstavit će se 40 poslodavaca i 25 obrazovnih ustanova.

Nezaposlene osobe ili oni u potrazi za drugim poslom na Sajmu će moći obaviti razgovor za potencijalni posao, susresti se istodobno s puno poslodavaca na jednom mjestu, saznati kakve će radnike tražiti poslodavci, prijaviti se na tečaj stručnog osposobljavanja, doškolovanja, prekvalifikacije ili usavršavanja, prikupiti osnovne informacije koje poduzetnici početnici trebaju znati ako žele pokrenuti vlastiti posao. Maturanti i učenici završnih razreda srednjih škola moći će, primjerice, saznati više o različitim zanimanjima i testirati se za odabir odgovarajućih zanimanja. Poslodavcima će pak Sajam omogućiti, među ostalim, bolju ponudu radne snage. U sklopu Sajma održat će se i dva okrugla stola: "EURES - mogućnosti na tržištu rada Republike Hrvatske" i "Cjeloživotno učenje kroz mobilnost". Svemu ovomu skupa dodajmo najbitnije podatke - trenutačno je na području Osječko-baranjske županije 33.507 nezaposlenih, od čega su 54 % žene, 27% su osobe starije od 50 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.