Hrvatski radio

Radio Osijek

A.C.T.I.V.E.- za zapošljavanje mladih

03.03.2014.

13:02

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku predstavljen je projekt „A.C.T.I.V.E.“-Activity and Creativity Trough Ideas and Venturs=Employment“. Cilj mu je poboljšati preduvjete za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih ljudi, posebice studenata, učenika i nezaposlenih bez radnoga iskusta.

"U projektu će sudjelovati stotinu mladih, a naša želja je motivirati ih da ustrajnije traže posao, bolje se predstave poslodavcu, ali i sami pokrenu posao"-rekla je voditeljica projektnog tima doc.dr.sc. Julija Perić. Od 1. svibnja mladima će trajno pomagati i u Poduzetničkom inkubatoru –inkubatoru za mlade. U Poduzetničkom inkubatoru Bios mladi će, među ostalim, moći koristiti računalnu opremu, baze podataka, pomoć iskusnih poduzetnika i računovođa. 

Nositelj projekta je Ekonomski fakultet Sveučilište J.J. Strossmayerau Osijeku, a partneri su Centar za poduzetništvo, Hrvatska udruga poslodavaca-Regionalni ured Osijek, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o., Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas” , Obrtnička škola , Turistička i ugostiteljska škola i Druga srednja škola „Beli Manastir”. Pridruženi su partneri projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje i Osječko-baranjska županija.

Projekt  A.C.T.I.V.E vrijedan više od 220 tisuća eura najvećim se dijelom financira se iz IPA programa Europske unije namijenjenom razvoju ljudskih potencijala, a koliko je mladima važno pomoći, govori podatak da je od 40 tisuća nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji čak jedna trećina mlađih od trideset godina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.