Hrvatski radio

Radio Osijek

B. Glavaš tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava

26.04.2014.

14:16

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajednica Udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje održala je danas u Osijeku godišnji sabor za koji je pozivnice potpisao osobno osnivač i predsjednik Zajednice, Branimir Glavaš. Glavaš je pismom, pročitanim na Saboru, izvijestio da je tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Saboru su nazočili, uz predstavnike zajednice iz 5 slavonskih županija, i članovi stranaka ujedinjenih u Savez za Hrvatsku. Na Saboru je pročitano  pismo koje je iz Mostara poslao Branimir Glavaš, a u kojem je izvijestio da je tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Razlog je što se već gotovo 4 godine i 6 mjeseci nalazi u zatvoru, iako je početkom rujna 2010. godine podnio Ustavnu tužbu koju taj sud nije riješio pune 3 godine i 8 mjeseci. Kako više ne vjeruje hrvatskom pravosuđu, Glavaš je tužio, kako kaže, "vlastitu državu koju je stvarao", jer više ne nalazi drugi način za dokazati svoju nevinost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.