Hrvatski radio

Radio Osijek

Baka Dragica (ili Luca) - najlice tržnice

27.02.2014.

12:20

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prodavačica na glavnoj osječkoj tržnici, baka Luca ili Dragica Mažar iz Tvrđavice proslavila je danas, u sklopu akcije „Zeleni četvrtak“, 51 godinu rada na tržnici.

U čestitare je stigao i prigodni dar donio gradonačelnik Ivan Vrkić, a  baka Dragica  - „najlice tržnice“ dala je mnogobrojne intervjue. Za naš radio rekla je kako se teška vremena itekako osjete i na tržnici, ali da još ne razmišlja o tome da napusti svoju klupu. Kaže kako je kupaca danas znatno manje nego '60-ih i '70-ih godina prošloga stoljeća, ponajprije zbog velikog broja trgovačkih centara.

Rano ustajanje i mukotrpan dugogodišnji rad ne vide se, ipak, na njezinu uvijek nasmijanu licu. Na tržnici prodaje povrće iz svojeg vrta u Tvrđavici, u čijom joj uzgoju uvelike pomaže suprug. Naraštaji kupaca i prodavača na tržnici prepoznaju baku Dragicu po kovrčavaoj kosi, ali i duhovitim dosjetkama kojima unosi vedrinu i u tmurne dane poput današnjega.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.