Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatno nutrcionističko savjetovanje za mlade

22.03.2023.

13:10

Autor: Ana Mitar Šimić

Ivana Sović, nutricionistica iz NZJZ OBŽ

Ivana Sović, nutricionistica iz NZJZ OBŽ

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Besplatno nutricionističko savjetovanje osmislio je župaijski zavod za javno zdravstvo, a otvoreno je za sve mlade koje zanima pravilna prehrana i podrška u ostvarenju "nutritivnih ciljeva". 

Nutricionističko savjetovanje ne podrazumijeva samo planove prehrane predviđene za mršavljenje, istaknula je nutricionistica Ivana Sović i dodala kako ovo savjetovanje može pomoći onima koji se bore s poremećajem prehrane, a sudjelovati mogu i oni koji žele saznati više o prehrani od stručne osobe, naučiti kuhati i saznati nove recepte zdrave prehrane. 


Kada se govori o prehrani, kaže nutricionistica, neizbježna je poveznica sa zdravljem, pa tako osobe koje imaju dijabetes ili celijakiju također mogu doći na savjetovanje kako bi si olakšali situaciju i uživali u hrani koju jedu. 


Savjetovanje ima ograničen broj prijava i održavat će se u prostoru Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo, a sve dodatne informacije oko prijave i savjetovanja mogu se pronaći na LINKUViše o nutricionističkom savjetovanju poslušajte u razgovoru s nutricionisticom Ivanom Sović iz NZJZ OBŽ.

Razgovor s Ivanom Sović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.