Hrvatski radio

Radio Osijek

Bicikademija za promociju cikloturizma

19.09.2014.

11:45

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt Bicikademija predstavlja inovativni pristup promociji Slavonije kao idealne cikloturističke destinacije, a provedba projekta odvijat će se u svih pet slavonskih županija.

Projekt Bicikademija predstavlja inovativni pristup promociji regije Slavonija kao idealne cikloturističke destinacije. Osnovni dio projekta čini internet platforma na kojoj se nalazi karta s 32 lokacije kulturne i prirodne baštine regije Slavonija, odnosno pet slavonskih županija (Brodsko – posavska, Vukovarsko – srijemska, Osječko – baranjska, Požeško – slavonska i Virovitičko – podravska). Sam projekt je namijenjen domaćim i inozemnim cikloturistima. Klijenti se prijavljuju administratoru koji im otvara virtualni indeks sa četiri godine koje trebaju položiti. Svaka se godina sastoji od 8 lokaliteta koje trebaju obići biciklom, a kako bi ga položili, moraju se fotografirati na lokaciji - naravno, na njoj mora biti i bicikl. "Fotografiju šalju administratoru koji putem posebnim oznaka na lokacijama utvrđuje vjerodostojnost lokacije i odobrava ispit. Ispiti se polažu svojim redoslijedom i ne mogu s preskakati. Nakon svake godine turisti dobivaju nagrade, a nakon kompletne akademije nagrađuju se vrijednim darom i diplomom Akademije", objašnjava predsjednik udruge Lima Krešimir Herceg. Za inozemne turiste bit će zadano 8 lokacija u minimalno 3 slavonske županije budući da je nemoguće obići 32 lokacije u šest dana, koliki je prosjek vremena koje provodi cikloturist na nekom području. Projekt je sufinancira Ministarstvo turizma, a ostatak novca osigurava Udruga Lima koja provodi projekt, uz pomoć sponzora i donatora. Bicikademija počinje 26.9.2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.