Hrvatski radio

Radio Osijek

Biciklima od Vukovara do Knina

31.07.2014.

21:47

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod sloganom "Putevima naših očeva" dvanaestorica biciklista iz cijele zemlje prijeći će 535 kilometara od Vukovara do Knina. Sudionici tog maratona su amateri, uglavnom djeca hrvatskih branitelja, a cilj im je - poručuju - spriječiti marginalizaciju Domovinskoga rata. U Knin dolaze u utorak, na Dan domovinske zahvalnosti.

Sudionici maratona su iz Splita, Sesvetskog Kraljevca, Koprivnice, Siska; Osijeka i Vukovara. Vožnju je organizirala Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i dio je programa Put istine o Domovinskom ratu koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja.
S Trga Republike Hrvatske u Vukovaru ispratio ih je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te članovi Udruge prijatelja Novo naselje Ivanovac i drugi volonteri koji će im biti potpora na šestodnevnom putovanju. Putovanje dugo 535 kilometara podijeljeno je na dionice od 100 kilometara koje će se voziti u dva dijela, 50 kilometara u jutarnjim i drugih 50-ak kilometara u večernjim satima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.