Hrvatski radio

Radio Osijek

Bizovačke toplice čekaju kupca

16.04.2014.

14:29

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ni peti pokušaj pronalaska vlasnika turističko-lječilišnog kompleksa Bizovačke toplice nije uspio. Na javnu dražbu na osječkom Trgovačkom sudu nitko se nije javio. Nova dražba s nižom cijenom bit će u svibnju

Na današnju javnu dražbu na osječkom Trgovačkom sudu za prodaju 17 hektara zemljišta, hotela Terimie, lječilišta i Aquapolisa, te starog hotela, ukupno procijenjenih na 26 milijuna kuna nitko se od ponuđača nije javio, tako da bi se sljedeći pokušaj javne prodaje trebao održati u svibnju, a cijena bi trebala biti niža od današnje za 30 posto i iznositi nešto manje od 20 milijuna kuna, rekao je predstavnik nadzornog odbora zaposlenih u toj tvrtki Josip Tonković.

Podsjetimo početna cijena iznosila je 73 milijuna kuna, no kako na dosadašnjim dražbama nije bilo zainteresiranih ponuđača cijena je na svakoj sljedećoj spuštana za 30 posto.

Kompleks Bizovačke toplice trenutno je zakupila tvrtka „Salve Regina“ u vlasništvu Jake Andabake, a zaposleni ne kriju da bi željeli da im on bude i budući vlasnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.