Hrvatski radio

Radio Osijek

Bjelouška u vlaku uplašila putnike

22.04.2014.

17:24

Autor: Radio Osijek/Večernji list

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko podneva poveća se bjelouška „prošvercala“ vlakom od Erduta do Osijeka. Putnici su je opazili usred vođnje, a strojovođa je alarmirao vatrogasce koji su je dočekali na postaji u osječkom Donjem gradu.

„Bila je na vratima na ulasku u vagon. Strojovođa je rekao putnicima da se maknu i ne diraju je“, ispričali su za Večernji list vatrogasci iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe. Na ovu su intervenciju izašla samo dva djelatnika i dok su vatrogasci zmiju hvatali u mrežu, dvadesetak putnika “tiskalo” se uz strojovođu u prednjem dijelu vlaka i kroz prozor gledalo kada će zrak biti čist.
„Nije imala kartu pa ne znamo gdje se točno ukrcala“, našalili su se vatrogasci. Ni zmija ni putnici nisu ozlijeđeni. Inače, osječki profesionalni vatrogasci jedina su, koliko je poznato, postrojba u Hrvatskoj obučena za hvatanje zmija. Opremu su naručivali iz inozemstva ili su je čak sami izrađivali. Ne postoji prihvatilište za zmije pa one koje nađu u dvorištima, kućama i slično odnose i puštaju u prirodu. To se dogodilo i današnjoj „slijepoj putnici“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.