Hrvatski radio

Radio Osijek

Bombe i streljivo u odvodnom kanalu

24.01.2014.

14:08

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kod Markušice na vinkovačkom području u je odvodnom kanalu pronađeno odbačenih deset ručnih bombi i 500 komada streljiva, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.


O pronalasku bombi i streljiva policiju je izvjestila anonimna osoba, navode iz policije dodajući kako je jučer  osoba, koja je također željela ostati anonimna, dragovoljno policajcu za protueksplozijsku zaštitu u Vukovaru predala dvije ručne bombe.
Dragovoljno predane i pronađene minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.
Prema podacima te PU, tijekom prošle građani su policiji dragovoljno predali 104 ručne bombe, 16.200 pješačkog i protuzrakoplovnog streljiva, 46 raznih vrsta mina, 43 kilograma eksploziva, 740 metara sporogorućeg i detonirajućeg štapina te devet kilograma baruta.
Ujedno je odbačeno te pronađeno 65 bombi, 32 mine, 4.950 raznog vrsta streljiva, dvije kasetne bombe, 740 metara sporogorućeg i detonirajućeg štapina, 17 kilograma eksploziva te devet kilograma baruta. Riječ je o minsko-eksplozivnim sredstvima iz razdoblja Domovinskog rata.
Najveći broj dragovoljnih predaja bilježi se na području Vinkovaca i Županje dok je pronalazak odbačenih eksplozivnih sredstava najčešći na području Vukovara.
Policija apelira na građane da minsko-eksplozivna sredstva ne odbacuju u prirodu već ih predaju policiji, bez ikakvih kazni i sankcija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.