Hrvatski radio

Radio Osijek

Borovo čizme za makedonsku vojsku?

29.01.2014.

18:48

Autor: Hina/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Borovo posjetio makedonski ministar obrane Talat Xhaferi i izrazio zanimanje za čizme i zaštitne prsluke.

Ministar obrane Republike Makedonije Talat Xhaferi, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, popodne je u Vukovaru obišao pogone Tvornice obuće "Borovo" te se upoznao s njezinim proizvodnim programom čiji se dio temelji na takozvanom vojnom programu obuće i zaštitne odjeće.


"'Borovo' godinama uspješno surađuje s MUP-om i Ministarstvom obrane, a suradnja se polagano širi i na susjedne zemlje", izjavio je novinarima predsjednik uprave te tvrtke Gordan Kolundžić.
Kako je rekao, makedonsko izaslanstvo pokazalo je zanimanje za proizvodnju kožne obuće i balistički program u sklopu kojega "Borovo" proizvodi zaštitne prsluke. Riječ je o proizvodnji uz poštovanje visokih standarda, napomenuo je Kolundžić.

Po njegovim riječima, 2013. godine "Borovo" je proizvelo 234.000 pari raznih vrsta obuće, a do danas u 2014. godini ima zakupljene kapacitete za proizvodnju 180.000 pari obuće. "U 'Borovu' je u tijeku predstečajna nagodba iz koje bi trebali izaći do proljeća uz smanjenje broja radnika", rekao je Kolundžić i dodao kako još ne zna koliki je višak od 863 radnika u Hrvatskoj i 85 u Sloveniji.


Prije dolaska u Vukovar, makedonsko izaslanstvo obišlo je u Slavonskome Brodu Tvornicu "Đuro Đaković".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.