Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićni koncert pod balkonom Doma za stare i nemoćne

23.12.2020.

13:57

Autor: Radio Osijek

Foto: FB HNK Osijek

Foto: FB HNK Osijek

Foto: - / -

Solisti i članovi zbora osječkog HNK-a, okupljeni u a capella kvintet razveselili su korisnike Doma za starije i nemoćne u Osijeku - točno u podne ispred Doma u Drinskoj održali su Božićni koncert, koji ovih dana izvode u kazalištu.

Kyrie Eleison, Zdravo budi, mili gosti, O, sveta tri kralja, U se vrime godišta, Narodi nam se, Adeste Fideles, Tiha noć - samo su neke od tradicionalnih božićnih pjesama kojima su, pod umjetničkim vodstvom Barbare Kajin, Igor Krišto (tenor), Leon Košavić (bariton), Karlo Miličević (bariton), Blaž Galojlić (bas) i Miloš Milojević (bas) razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne te im donijeli dašak božićne radosti i time uljepšali nadolazeće blagdane.
"Danas smo posjetili naše najstarije i najranjivije sugrađane u Domu za starije i nemoćne osobe u Osijeku. Želja nam je bila kroz glazbu unijeti radost i vedrinu u njihovu svakodnevicu. Tradicionalnim božićnim napjevima iz cijele Hrvatske, kvintet HNK u Osijeku svojim emotivnim nastupom ispunili su radošću srca i donijeli štićenicima na poklon duh Božića", zapisali su na Facebook profilu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

HNK za Dom na Drinskoj

Foto: FB HNK Osijek

Foto: FB HNK Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.